Athletic möter TIL från Tromsö i den sista kvalificeringsomgången av Euroleauge. Återigen en svår lottning.

Athletic startar hemma på San Mamés den 20 augusti och reser till Troms för retur en vecka senare.

Motståndarna avancerade relativt enkelt till den sista omgången via 4-1 mot NK Slaven Belupo från Kroatien

TIL har slagit till ordentligt tidigare i UEFA-cupens historia. 2006 slog man ut Galatasaray och 1997 var det Chelsea som besegrades på den idylliska hammaarenan Alfheim i Tromsö.

Segerorganisatör i kroatien igår var Sigurd Rushfeldt som satte båda målen. Laget som spealde var följande:

Sead Ramovic - Tom Høgli, Tore Reginiussen, Miika Koppinen, Kevin Larsen - Martin Knudsen, Ruben Yttergård Jenssen, Tommy Knarvik, Joel Lindpere - Sigurd Rushfeldt, Morten Moldskted. 

Räkna med en lika klurig motståndare som den vi just snirklat oss förbi. Att åka till Alfheim med ett lika dåligt resultat som inför returen i Schweiz igår är inte att rekommendera.

En överhängande risk för regn lär det vara i båda matcherna. Frågan är om det inte är två av de städer i Europa som det regnar mest i.

För de som planerar att resa till Tomsö skall det ärligt sägas att det inte är speciellt nära. Troligen lättare att resa till hemmamatchen i Bilbao faktiskt. Märkligt nog var jag i princip i Tromsö i onsdags.. 

Vill man dit går det ett bra natt-tåg till Narvik och sedan en buss som skumpar upp till Tromsö på 5-6 timmar. Annars finns det flyg från Oslo till Tromsö. Eller varför inte Hurtigrutten!? Vore kul hur som helst att vara där. Jag har sett en match på Alfheim. Det är en idyll, inramad av fjordar och fjäll. Verkligen en av de vackraste arenor (!?) jag besökt.

Vi drömde om Nordiskt motstånd men det här var ju nästan höjden av ironi!