Känslor? En enorm lättnad efter det något prekära utgångsläget som resultatet på San Mames hade gett. Hade tyvärr ingen möjlighet att se matchen och därför blir matchrapporten något komprimerad.

Som sagt, förutsättningarna var glasklara för ett matchovant Athletic. Vinna eller försvinna på det skulle det visa sig mycket ovana underlaget konstgräs...

Ett underlag som enligt mig borde förbjudas...

Athletic ställde upp med en ganska väntad startelva med enda överrakningen att ynglingen De Marcos kom in på vänsterkanten. Detta medförde samtidigt att Yeste flyttade in i mitten och Orbaiz förpassades till bänken.

Det var också Yeste som var kreatören till 1-0 i den 26e minuten, en perfekt frispark som Llorente enkelt kunde nicka in i mål.

Båda lagen hade sedan goda chanser på fler mål men resultatet stod sig i halvlek.

2-0 kom i den 76e minuten och vår egen supertalang Muniain gjorde sitt första mål i Athletic tröjan. Han blev därmed den yngsta Athletic spelaren någonsin att göra mål i en tävlingsmatch. 16 år, 7 månader och 18 dagar lyder det nya rekordet på om kulramen stämmer...

Matchen avslutas under kalabalik med en Young Boys reducering och en utvisning på Frimpong(lustigt namn) men Athletic håller ut under den 5 minuter långa övertiden och är glädjande nog vidare till den sista kvalomgången innan Europa Leagues gruppspel.

Lottning imorgon, missa inte det!

Dags för en riktigt god natts sömn!

AUPA ATHLETIC!

AUPA MUNIAIN!