Allt eller inget är vad som gäller på torsdag, säsongens kanske viktigaste match kommer tidigt i år och kan innebära att Europa äventyret redan är över innan det började...

0-1 hemma på San Mames för en vecka sedan mot Schweiziska Young Boys luktade underskattning lång väg. Young Boys är iofs inte ett dåligt lag på något sätt men på det sättet Athletic spelarna uppträdde de första 30 kan det knappast ifrågasättas.

Vi får också tacka vår målvakt Iraizoz att det inte stod 0-3 innan hemmaspelarna vaknade till, resterande del av matchen blev något bättre och man passade till och med på att missa en straff (llorente).

Hemmamålen uteblev dock och nu krävs det minst 2 mål på konstgräset i Bern för att ta sig vidare till nästa omgång.

Nedan ser ni truppen som fått följa med till Schweiz och noterbart är att David Lopez lämnats utanför truppen trots att inge skador rapporterats. David Lopez har gjort en svag försäsong och gjorde inget väsen av sig förra veckan men att peta en spelare som var ordinarie i de flesta matchern är märkligt.

Ungdomarna Munian 16 år och De Marcos 20 år är med i truppen och är väl också de som imponerat mes hittills under sommaren. Kanske får vi se någon av dem i startelvan imorgon.


Iraizoz, Armando, Aitor Fernández.
Iraola, Castillo, Amorebieta, Aitor Ocio, Ustaritz, Koikili.
De Marcos, Susaeta, Yeste, Javi Martínez, Iturraspe, Gurpegi, Orbaiz.
Llorente, Toquero, Muniain, Etxeberria. 


Trolig startelva, men möjligt att nyförvärvet Castillo tar Kois plats på vänsterkanten och att Munian eller De Marcos tar Toqueros respektive Yestes platser. Yeste stukade foten på konstgräset igår och är tveksam till start. 
Betydligt bättre inställning och koncentration krävs om vi skall ha någon chans på det ovana konstgräset. Blod,svett, tårar och en liten gnutta tur så är  vi vidare...

Athletic vinner med 2-1, Llorente gör det första och Muniain det andra!


Torsdag 6/8
Matchstart: 19:30
Domare:Alon Yefet (Israel)

Håll tummarna för oss!

Aupa Athletic!