Efter att tidigare kännt mig ganska pessimistisk inför finalen mot det oövervinnreliga Barcelona börjar jag faktiskt att tro på det omöjliga efter att ha sett deras 2 möten med Chelsea i CL.

Nu påstår jag givetvis inte att Athletic är ett lika bra lag som Chelsea men det finns ganska många likheter. Organisationen och det ganska tuffa spelet liknar Chelseas spel samtidigt som LLorente likt Drogba är en utomordentlig targetplayer med styrka och ett suveränt huvudspel.

Får se dock om dessa kvalitér räcker, förhoppningar ligger ju också lite i att Barcelonaspelarna känner sig lite slitna och "mätta" efter det tuffa matchandet och avancemanget till CL finalen.

En sak är dock säker, den här Athletictruppen måste göra sin bästa match någonsin för att ha en chans...

En liten sak till kan ju ha betydelse, domaren! Fråga bara Chelseaspelarna...

Hur som helst har försnacket satt igång i Bilbao och vi är inte sena att hänga på, här kommer några kommenaterer från veckan som gått.

"det kommer att vara en svår match och Barcelona är favoriter men jag är övertygad att vi kommer att höja pokalen"

...säger en bergäker Etxeberria och lägger också till...

"att vi är strategiskt(taktiskt) bättre än Barcelona och det är något vi måste utnyttja till vår fördel"

Vår landslagsman Llorente menar ocks att Athletics hängivna fans har en mycket stor betydelse...

..."i en enskild match kan allting hända, vi har otroliga supportrar och i seminfialen mot Sevilla lyfte dem oss. Dem bar oss framåt och om vi spelar som i andra semifinalmatchen har vi inga begränsningar"

Llorente är... "också otroligt stolt och glad över att få represntera Athletic i en cupfinal, att komma från de egna leden och ta plats i A-laget och att sedan spela en Copa Del Rey final är otroligt och nästan otänkbart"

När han frå frågan om framtiden svarar han lite klurigt...

"om jag fortsätter spela på en hög nivå vet jag att det kommer att finnas lag som är intresserade, jag trivs här och nu men man vet aldrig vad som händer i livet"

Jag får en dålig magkänsla av det där svaret...

Till sist skall vi väl låta tränare Caparros få ordet...

"den här Cupfinalen betyder mycket, det här ÄR Athletics turnering"

"vi måste vara kollektivt starka och vi vet att det kommer att bli svårt för Barcelona är Barcelona (åh fan) men om vi inte tror på oss själva kommer vi inte att vinna"

Visa ord från en vis man...

Till sist, Athletics B-lag spelar visst mot Betis hemma på San Mames imorgon kl 20:00 på tv4 plus om någon orkar bry sig...

Fortsättning på Copa Del Rey nedräkningen fortsätter imorgon!

AUPA ATHLETIC!