Det var med andan i halsen alla Atheltic supportrar satt strax innan söndagsmiddagen. Lagets fixstjärna, lejonkungen, Llorente linkade av planen redan efter 20 minuters spel.

En dryg vecka innan cupfinalen, den viktigaste matchen för Athletic under de senaste 25 åren, klev lagets viktigaste spelare av skadad. Nu verkar det dock vara så att det var mer av ett säkerhetsbyte av Caparrós än något annat men det kan kanske vara för tidigt att skriva av skadan direkt.

Låt oss bara hoppas att Llorente är hel nästkommande onsdag. En match som ser rätt tuff ut från början blir nog lite jobbigare utan Llorente på plan...

Den stora överraskningen i Athletic var för dagen Adrien Goñi som tog plats i starelvan. Den 20-årige Adrien tog platsen jämte Javí Martinez på det inre mittfältet. Adrien har spelat hela sin karriär i Athletic. Han startade på Cadete A nivå säsongen 2003-2004 och han har de senaste två åren spelat i Bilbao Athletic (Athletics B-lag). 

De som följt med här har även läst lite om hans ett år yngre bror,  Julen Goñi, som under förra säsongen spelade ett par träningsmatcher som anfallare med A-laget. Nu fick inte storebror allt för mycket tid att glänsa utan byttes ut redan i halvtid.

Det var ingen bra match som vi bjöds på och Athletic bör vara nöjda med poängen som Andoni Iraola fixade i den 89e minuten.

Självklart ligger allt fokus nu på den kommande cupfinalen. Nästa helg får vi säkert bra möjlighet att öka på spelkassan då Athletic-B tar emot Real Betis. Med 7 poäng ner till strecket och en handfull däremellan samt endast 12 poäng att spela om så känns kontraktet helt klart. Räkna med reserver på Katedralen kommande match.

Laget
1 Iraizoz 
15 Iraola 
20 Aitor Ocio 
5 Amorebieta 
3 Koikili 
14 Susaeta 
24 J.Martínez 
41 Goñi, A 46' 
6 Del Olmo 62' 
2 Toquero 
9 Llorente 20' 

21 Ion Vélez 20' 
22 Muñoz 46' 
17 Etxeberria 62'
 
Målen
1-0 Bilic 61'
1-1 Iraola 90'

Fyra omgångar kvar:
Athletic-Real Betis
Espanyol-Athletic
Athletic-Atlético
Valencia-Athletic

Inga lätta matcher. Två lag som slåss för överlevnad och två som kämpar in i kaklet för europaplatser... Visst borde 41 poäng räcka..!? 

Cupfinal!