Ja vi börjar väl med den galna vinstmatchen mot Racing som troligtvis gav oss det försprång vi behövde för att känna oss någorlunda säkra på att inte bli direkt inblandade i bottenstriden.

Vinsten skrevs sedmera till 2-1 efter mål av LLorente och David Lopez men det var en annan man som hamnade mer i fokus fast på ett dåligt sätt. González Vázquez är namnet på allas läppar efter att ha visat ut inte mindre än 5 spelare och viftat med det gula kortet smått otroliga 17 gånger!

Läser man matchfaktan får man ju bilden av ett brutalt krig snarare än en fotbollsmatch men enligt rapporterna var det varken speciellt fult spel eller osportsligt uppträdande som orsakade lagbrotten utan snarare en domare som helt tappat kontrollen.

Tyvärr mer regel än undantag i Spansk fotboll, världens bästa liga med kanske världens sämsta domarkår rimmar illa...

Utan ha fått det bekräftat skulle jag tro att Athletic också ökade på ett inte alls så smickrande rekord, på de senaste 7 matcherna har man lyckats dra på sig makalösa 8 röda kort!
Något att vara väldigt stolta över... idioter...

Orbaiz och Yeste blev utvisade för Athletic men troligtvis kommer de röda korten att överklagas och dras tillbaka vilket isåfall betyder att de kommer att kunna spela mot Sporting nästa helg.

Vinner man de matchen spelar Athletic garanterat i högsta ligan även nästa år.

Då går vi raskt över till lite andra nyheter...

Pengar, pengar och återigen pengar. Nästa säsong verkar så här på förhand bli ett bra ekonimskt år, UEFA cup spel drar alltid in en massa penar och nu är det också klart att Mallorca lyckats få fram de pengar som saknats i Aduriz övergång.

Vi får hoppas att president Macua spenderar dem väl, själv är jag mer tveksam då Macua har en otäck och oärlig aura omkring sig. Kanske inget ovanligt för Spanska fotbollspresidenter...

Ett enligt mig bra sätt att använda pengarna på är att köpa/knyta till sig Real Sociedads 24 årige anfallare Inigo Diaz de Cerio även känd som IniGol.

Inigio var redan i vintras på väg till Athletic men bröt då benet och affären gick i stöpet, idag förklarade han för Sociedads ledning att han inte tänker förlänga sitt kontrakt vilket givetvis späder på spekulationerna om en övergång. Villarreal sägs också vara intresserade.
Fortsättning lär följa!

Tyvärr ryktas det ju också om spelar på väg ut och i de flesta fall San Mames nya kelgris Llorente, i helgen var Egon Coord som representerar Bayern Munchen på besök för att studera Atheltics landslagsman. Hade varit otroligt tråkigt om Llorente försvann när vi äntligen nått ut i Europa igen. Det lär bli den mest spännande silly season i Athletics historia som är i antågande...

13 MAJ, glöm aldrig det! 


Final i Copa Del Rey!

Adios!