Kortfattad matchrapport:

Det blev alltså förlust i hemmamötet med Deportivo och det var givetvis en Bask som stod ivägen, ödets ironi...

Daniel Aranzubia lämnade eller tvingades att lämna sitt kära Athletic inför säsongen då tränare Caparros bestämt att Iraizoz var nr 1. Inte mycket att klaga på vid det tillfället kanske, Iraizoz har varit bra men knappast den matchhjälte som pånyttfödde Arnazubia varit i flertalet matcher.

Första halvlek var ett riktigt sömnpiller och inte mycket att säga om, andra halvlek blev däremot bättre rent spelmässigt och i synnerhet hemmalagets spel.

Föga hjälpte ju det då Llorente och co fick kapitulera inför Arnazubia samtidigt som Deportivo smet upp i en kontring och vallade in 0-1, 85 minuter gångna och ridå ner...

Som tur var lyckades varken Numancia eller Recreativo ta några poäng heller så avståndet till strecket kvarstår vid 4 poäng, Espanyol vann däremot och är med på banan igen vilket är lite skrämmande.

Det för ju oss också oväntat vidare till tisdagens måstematch mot just bottenkonkurrenten Numancia, ett lag vi aldrig förlorat mot.

Det är trots att det låter positivt något som oroar mig, för varje förlust.... ja ni vet vad man brukar säga.  Lägg därtill problemen i Athletic och det blir genast riktigt skrämmande.

Llorente har måltorka, BÅDE Orbaiz och Javi Martinez är avstängda och endast en vinst(turlig) på de 8 senaste försöken... uhhh får ont i magen.

Hur som helst, här är de 19 fördömda som skall gör det:

Iraizoz, Toquero, Koikili, Amorebieta, Del Olmo, David López, Llorente, Yeste, Iñigo, Armando, Susaeta, Iraola, Etxeberria, Gurpegi, Murillo, Aitor Ocio, Ion Vélez, Javi Martínez och Etxeita. 

Som ni ser är avstängde Javi Martinez  med i truppen då man överklagat hans utvisning mot Deportivo och hoppas att den skall hävas vilket knappast är troligt.

Troligt startelva:

Iraizoz
Iraola-Ocio-Amorebieta-Koi
Susaeta - Yeste - Gurpegi - David Lopez
Llorente Toquero

Skall bli intressant att se hur Yeste och Gurpegi klarar av den defensiva biten.

Numancias trupp:

Juan Pablo, Juanra, Bellvis, Dimas, Cisma, Nagore, Mario, Palacios, Lago Junior, Del Pino, Goiria, Barkero, Jaio, Quero, Boris, Ortega, Brit y Kelemen

Det blir säkerligen en tuff match där en vinst givetvis är nödvändig men att undvika en förlust livsviktig! AUPA ATHLETIC!

Tidigare möten:
Borta:
1999-00 - 1-1
2000-01 - 0-0
2004-05 - 1-1

Hemma:
1999-00 - 2-1
2000-01 - 3-1
2004-05 - 0-2
2008-09 - 2-0


Tips: 3-2 till Athletic

Var: Los Pajaritos
När: Tisdag 21:00
Hur: Stream,igen...