En vinst idag kan faktikst lägga hela 7 poäng mellan Athletic och nedflyttningsstrecket då Recreativo troligtvis får stryk av Real Madrid senare under kvällen.

Förlsut och det kan bli en riktigt nervig match mot Numancia nästa helg, något vi absolut vill slippa.

Dags för  Llorente att kliva fram och börja göra mål igen, stort ansvar på honom och att behålla ALLA spelare på plan. Alldeles för många utvisningar och avstängningar efter jul, skärpning!

Veckans snackis har annars varit att silly season tjuvstartat i Athletic lägret i veckan.

Javi Martinez  har dragit åt sig intresse från såväl Liverpool som  Fiorentina men Javis agent har sagt att Athletic vägrar släppa sin guldklimp under den 300 miljoner höga utköpsklausulen.

Även den nyblivne landslagsmannen Llorente sägs vara ett hett byte i sommar, Bayern München och flera engelska och Spanska klubbar är väldigt intresserade.

Det ryktas också om spelare som är på väg in, hetast för tillfället är vänstermittfältaren Barkero som nu spelar i Numancia och tidigare i Real Sociedad. En affär som i princip verkar klar.

Åter till matchen mot Deportivo...


Caparros har tagit ut följande trupp:
Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, David López, J.Garmendia, Llorente, Yeste, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Etxeberria, Gurpegi, Ion Vélez, Javi Martínez, Etxeita and Boveda

Då både Amorebieta och Ocio är avstängda lär Etxeita och Ustaritz bilda mittlås i försvaret, känns lite svajigt om ni frågar mig. Det blir till att satsa offensivt om det skall bli vinst...

Trolig startelva:

Iraizoz 
Iraola-Ustaritz-Etxeita-Koi
Susaeta-Orbaiz-Javi Martinez-Yeste
Llorente-Velez


Två lag som är lite ur form lär väl borga för en något försiktig match men med tanke på Athletics nykomponerade försvar tror jag på en målrik match. 
Vi gissar på 3-2, Llorente 2 och Velez 1

Var: San Mames
När: 20:00
Hur:Radio eller stream.