Senast Athletic spelade på Rayno de Navarra verkade de påverkade av det smaskiga rödvinet. I en ganska usel cupmatch var Athletic på väg mot den rätttvis 1-0 förlust när Llorente kvitterade, högst överraskande, i den 93 minuten.

Kvitteringen gav slagläge inför returen i åttondelsfinalen på hemmaplan och där åt lejonen upp de tama killarna från Pamplona.

Nu verkar dock Osasuna ha hittat formen. En förlust på de 6 senaste och de har lämnat den nedflyttnigsplats som de legat på sedan inledningen av säsongen.

Senast var det den gamle mannen Pandiani som ordnade den imponerande bortasegernm mot Atlético.

Athletic behöver ytterligare 3-4 segrar för att säkra kontraktet. De har ganska många lag bakom sig men inte riktigt tillräckligt många poäng just nu för att det skall kännas behagligt.

Tyvärr tror jag att det blir svårt att ta poäng i Pamplona. Det känns som om Osasuna har hetare vilja att ta denna match. Athletic förlitar sig nog på sin hemmaborg. Det ser dock ut som lejonen kommer till stan med en i stort sett ordinarie trupp.

Joaquín Caparrós har tagit ut följande spelare till matchen: Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, Llorente, Yeste, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Etxeberria, Gurpegi, Murillo, Aitor Ocio, Muñoz, Javi Martínez samt Etxeita.

Osasunas trupp: Ricardo, Roberto, Monreal, Miguel Flaño, Josetxo, Javier Flaño, Azpilicueta, Sergio, Puñal, Delporte, Héctor Font, Nekounam, Juanfran, Plasil, Masoud, Vadócz, Sola samt Pandiani. 

Matchen startar 17:00 på söndag. Ingen TV-sändning.

Aupa Athletic!