Så var det då dags igen, efter en veckas landslagsuppehåll hoppas vi att tränare Caparros fått Athletic skutan på rätt köl igen efter 4 raka förluster.

Iofs har man mött topp 4 lagen men i sanningens namn borde man åtminstone tagit några poäng med tanke på vinterns storform.

Full satsning på cupen från herr Caparros har ju givit oss en fantastiskt härlig final att se fram emot men har också fått oss att sjunka som en sten i tabellen . 

För tillfället parkerar man endast 2 poäng ovanför det förhatliga nedflyttnings strecket och har 4 matcher mot direkta konkurrenter i antågande.

Ganska skrämmande matchserie då flera av bottenlagen är i god form!

Yeste, Velez  och lopez är alla  tillbaka i truppen efter att missat senaste förlustmatchen mot Villarreal. Yeste och Velez efter att ha avtjänat en matchs avstängningen från den galna matchen mot Real Madrid och Lopez är till slut kvitt sin skada.

Yeste går definitivt in i startelvan då "konkurrenten" Gabilondo skadade sig så illa i en träningsmatch i veckan att han är borta resten av säsongen.Tråkigt för Gabilondo men med den fantastisk form Yeste varit de sista matcherna hade han nog ändå fått plocka bänkspetor ur baken resterande matcher. 

Jag skrev ju inför matchen mot Real Madrid att Yeste var Athletics hetaste spelare och fattade ju inte då hur rätt jag skulle ha, nu hade väl kanske korkad  varit ett bättre ord än het när han minst sagt gick över gränsen då han knuffade omkull skådes... ehh Casillas och lyckades bli utvisad.

Kan han bara hålla huvudet kallt och humöret på rätt sida galenskaperna är han fortfarande Athletics bäste spelare med nuvarande dagsform. 

En annan otroligt viktig spelare är landslagsmannen Llorente, i lördags fick han hoppa in några minuter mot Turkiet men fick knappt röra bollen och vad jag vet spelade han inte alls i onsdagens match. Förhoppningsvis kommer han tillbaka utvilad och spelsugen.

Personligen är jag också glad att trollgubben Del olmo är tillbaka i truppen. Del Olmo köptes inför säsongen men har inte riktigt fått chansen av Caparros trots en del riktigt lovande inhopp.

Del Olmo är en irrationell och kvick spelartyp som jag tycker vi saknar i Athletic, en spelare som gör det lite oväntade och som också kan dribbla av 2-3 motståndare när det behövs.
Är väl bara Yeste och i viss mån Susaeta som hae de egenskaperna annars.

Hoppas han får lite mer utrymme under våren!

 

Caparros har tagit ut följande trupp:

Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, Del Olmo, David López, Llorente, Yeste, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Aitor Ocio, Ion Vélez, Javi Martínez och Etxeita. 


....med följande startelva!
Mallorca har inte förlorat sedan den 11e Januari och är således i riktigt god form, man har iofs haft ett ganska snällt spelschema men poäng mot Barcelona och nu senast vinst mot Atletico är meriterande nog.

Det stora samtalsämnet den gångna veckan har ju annars varit Athleticsonen Aduriz första besök på San Mames utan att vara iklädd den rödvitrandiga Athletic tröjan.

Aduriz blev ju mer eller mindre tvingad mot sin vilja att lämna Athletic inför säsongen i en mycket kontroversiell övergång. Nu är han som sagt Mallorca spelare men inte utan mycket känslor från Athletic tiden.

"Att spela på San Mames kommer att kännas konstigt då jag har många vänner där som jag nu kommer att spela mot" 

"när man gjort så mycket och gått igenom så mycket i en klubb känns det märkligt att komma tillbaka och spela mot dem"

... var lite av kommentarerna han lämnade till Marca men säger inte karln igentligen samma sak i båda meningarna eller är min Spanska så illa nuförtiden?  :-)

Verkar faktiskt som det med all rätt finns en hel del bitterhet kvar över att han fick lämna Bilbao. Tror också att han hade behövts i Athletic, Velez har ju inte lyckats med målskyttet och endast mäktat med 2 mål hittils. 

Aduriz leder Mallorcas interna skytteliga på 8 mål och är givetvis det största hotet, dessutom brukar ju spelare ha en irriterande ovana att göra mål mot sina gamla klubbar.  Aduriz varit sjuk i influensa i veckan och är förhoppningsvis för våran del inte 100%, med i truppen är han dock.   

Mallorca:
Lux, Aouate, Josemi, Scaloni, Nunes, David Navarro, Ramis, Ayoze, Varela, Gonzalo Castro, Arango, Cléber Santana, Jurado, Martí, Mario, Webó, Aduriz, Trejo. 

Otroligt viktig match där Mallorca troligtvis kommer att spela för en poäng och satsa på kontringar, ett snabbt mål är givetvis att önska och kommer säkerligen att lösa upp en del nervknutar på Athletic spelarna.

Får vi det tidiga målet tror jag vi vinner med 3-0, Yeste, llorente och Del Olmo står för nätkänningen.

När: Lördag 4/4 kl 20:00
Var: San Mames 
Hur: Tyvärr blir det nog någon taskig stream då Tv4 sport väljer att visa Barcelona(oväntat)