Caparrós, Athletic Clubs tränare, kunde inte hålla tillbaka, även om han ville. Försöken att inte kommentera domarinsatsen var svåra. "Han fick oss alla ur gängorna", sa Caparrós till en början, och han kommentera även de smått onödiga uttalandena från Juande Ramos efter matchen. "Madrid har mera klass, vi behöver inte höra Juande upprepa det. Rafa Benitez kunde också ha sagt detsamma i veckan, men han gjorde det inte för att han är en bra tränare", sa Caparrós.

Om matchen så var Caparrós nöjd med arbetet och planeringen från laget, "Vi tryckte på. Med kvitteringen ville vi sjunka in bättre i matchen, men de 3 målet döda oss". Resultat lämnar oss nu i behov av poäng, Caparrós förklarade att "Nu måste vi börja ta poäng, vi måste få in 10-11 för att vara på säker mark".

Extremt tveksam insats

Muñiz, kvällens domare agerade väldigt annorlunda i sina beslut. Redan i första minuten sa han till Caparrós att respektera den tekniska zonen, de 5 första minutrarna titta han blint bort när Huntelaar och Heinze klippte till två Athletic-spelare. Under matchen verkade det som om korten var reserverade till hemmalaget. Muñiz glömde bort Heinze, för alla frågar sig hur i hela världen han kunde avsluta matchen utan kort. Hur kunde vår vän Muñiz höra Vélez 20 meter bort smäda med 40.000 halsar skrikandes (tro mig jag var där och hörde knappt mina vänner bredvid).

Den tveksamma domarinsatsen kunde inte ha avslutats på ett bättre sätt, för att när han blåste straff var publiken så trött på att klaga över de bedrövliga besluten att hela San Mamés ställde sig upp och applåderade åt besluten.