Fernando Llorente upplever just nu en av sina bästa stunder i hans karriär, han räknar inte bara med bra spel och goda resultat (klubblag såväl som landslag, 2 matcher, en mot England där han även gjorde mål), utan också med ett enormt stöd från fansen. Nu vill han göra klart med ett nytt kontrakt, och de ett långt kontrakt (2015).

Llorentes agent, Txus Medina, är redan i förhandlingar med klubben om att förlänga, dock vill dom inte prata om några specifikationer. Just nu räcker Llorentes kontrakt fram till 2011 och han har en klausul på 30 miljoner euros. Klubben vill höja Llorentes klausul högt för att skrämma iväg möjliga klubbar som intresserar sig för honom (Barcelona, Real Madrid och även klubbar från England), förhandlingarna startade redan för 3 månader sedan.

Anfallaren är väldigt klar i sina tankar, han vill stanna länge i Athletic Club, "Jag stormtrivs just nu och vill verkligen att de ska fortsätta i samma linje. Förhoppningsvis kan vi komma överens snabbt".

TV4 reportage
Llorente har blivit den stora referenspunkten när man nu nämner Athletic, och nu har TV4 varit över och besökt för att göra ett reportage om Athletic, och de gjorde även en intervju med Llorente och Yeste, två av de viktiga pelarna i ett Athletic som spelar i Europa nästa säsong.