En stad i festyra och ett lag som fortfarande firar seger i cupsegern.. ursäkta, finalplatsen.

Personligen har jag nästan missat att det är match idag. Jag är mentalt färdig, mätt och belåten. En plats i Cupfinalen innebär ju inte bara chans på lejonens första titel på 25 år utan även en plats i UEFA cupen till hösten. Om Barcelona dessutom lyckas hålla Madrid bakom sig i ligan, vilket jag faktiskt inte är så säker på, så väntar supercupfinal i augusti.

Jag är därför rätt säker på att truppen känner sig lika mentalt urladdade. Fokus har ju varit total på cupen de senaste 6 veckorna. Spelarna kommer att ha svårt att komma ut laddade idag. Jag är helt säker på att vi inte klarar av uppgiften. 

Det normala hade varit att spela reserverna igen men på bortaplan mot Barcelona skulle det helt säkert innebära en storförlust så det lär bli förstaelvan som startar idag.

Caparrós har tagit ut följande trupp:

Iraizoz, Armando.
Koikili, Amorebieta, Iraola, Etxeita, Balenziaga.
Garmendia, Yeste, Gabilondo, Susaeta, Orbaiz, Gurpegi, Muñoz, Javi Martínez.
Toquero, Llorente, Etxeberria.

Avstängda: -
Skadade: Murillo, Aitor Ocio, David López, Del Olmo, Ion Vélez.
Utanför truppen: Ustaritz, Iñigo. 

Matchen i onsdags har satt sina spår. Flera av spelarna saknas på grund av muskelproble, Aitor Ocio, Ion Vélez och David López är tunga avbräck. Märkligt nog saknas Ustariz i truppen och det skall bli intressant att se hur Etxeita klarar sig mot Messi och company... hua.

Samtliga tre mål mot Sevilla kom till efter spel via Llorente. Alla inlägg söker Llorente och Barcelona måste se upp med djupledslöpningar från Athletics mittfältare. Javí Martinez var enormt het i onsdags och var ständigt på språng in i straffområdet för att söka upp Llorentes nickskarvar. Jag förväntar mig att vi får ett par riktigt bra chanser den vägen.

Trolig startelva: 

                            Iraizoz
   Iraola - Etxeita - Amorebieta - Koikili
Susaeta - Orbaiz - Javi Martínez - Yeste
                 Toquero - Llorente 

Toquero som förvandlades från en trög och tråkig munkliknande segunda forward till en stjärnforward i onsdags får gratis chans på topp igen. Oavsett om Ion varit skadad eller ej hade han fått starta. Det var en sjuk förvandling. Jag hoppas att han fortsätter på samma sätt idag. Efter 60 minuter av dagens match hoppas jag att Etxeberría får hoppa in. Det var ett tag sedan gubben fick speltid. Han har å sin sida förvanlats från superstjärna till vattenbärare..

Låt oss även hoppas att Baskiens Messi, den lilla kvicka Susaeta, kan leverera mot Katalanerna igen. Det var som bekant i förra säsongens möte på Cam Nou som Susaeta slog igenom. Trots att vi då förlorade med 3-1 var han planens gigant och svarade även för Athletics mål.

Gabilondo och Gurpegi är närmast startelvan och lär hoppa in i andra halvlek. Det kan även finnas en chans att vi får se Garmendia.

Matchen sänds direkt via www.fotbollskanalen.se  Köp matchen för bara 49 SEK av TV4 anytime. Det är en slant som TV4 är väl värda då de plockar hem den spanska fotbollen till oss år efter år!

Barcelona har fem raka utan seger och då är det alltid kris i en klubb som Barcelona. Pressen ligger på de rödblåa men idag hjälper det föga. Athletic tar inte poäng på Camp Nou ikväll.

Mitt tips: 4-0
Avspark: 20:00
TV: nej men TV4 anytime sänder