Jag tror inte folk förstår vilka glädjescener som utspelade sig i Bilbao igår och jag måste få dela med mig lite av den ohämmade fest som hela Baskien hade igår. Bilderna kommer från ETB och Ahtletic's officiella hemsida.

En klubb som Athletic fyller en speciell plats i alla Baskers hjärta. Laget som envist har hållit fast i sin hemvävda filosofi. Det är helt fantastsikt och helt naturligt att se spelarna festa loss med fansen direkt efter slutsignalen.

Laget och staden firar som jag sällan sett och det är för en semifinalseger. Så sjukt. Så härligt.

Spelarnas fest med fansen på San Mamés

Spelarna firar ännu mer med fansen på San Mamés

Planinvasionen vid slutsignalen - vrid upp volymen

Festen vid Hotell Carlton på natten

Bifogar även ett litet bildspel samt ett bra sammandrag av matchen här

Nu pågår en intensiv kampanj för att flytta matchen till Madrid. Athletic skall få 17.000 biljetter till finalen i Valencia men en flytt skulle innebära 30.000 biljetter till lejonen.

Vi skulle kunna fylla Mestalla mer än två gånger med enbart Athletic supportrar så jag hoppas verkligen att de lyckas flytta matchen.

Finalen är dessutom den mest klassiska av alla finaler. Athletic och Barcelona har 24 segrar var i cupen och det var Athletic som segrade i den allra första cupfinalen 1902 mot just Barcelona. Det här blir en match som symboliserar det mesta som den Spanska fotbollen står för.

Jag tror att de flesta kommer att ha lite problem att fixa en biljett till finalen men vad Ni än gör så åk till Bilbao eller Barcelona den 13 maj. Det kommer att vara årets fiesta i städerna i samband med matchen.