Årets viktigaste jag kanske årtiondets viktigaste match för Athletic står inför dörren,
semifinalvinst mot Sevilla i Copa Del Rey kan leda till den första titeln på 24 långa år och kommer garanterat att leda till en plats i Europa nästa säsong.

Inte nog med att vi står inför ett av de 4 bästa lagen i ligan utan också ett lag vi har haft oerhört svårt mot i modern tid, endast en match av de 10 senaste har slutat med Athletic seger.

Sevilla har också kopplat ett litet grepp om semifinalen då man vann mötet hemma med 
2-1, avgörande målet smet in bakom Iraizoz i slutminuten och lämnade en lite bitter eftersmak då Athletic tagit ledningen i matchen. 

Dock var resultatet helt rättvist och bortamålet kan bli guld värt för Athletic hemma på San Mames.

Inte nog med det, i lördags möttes lagen i någon form av "för"-match i ligan, åtminstone tyckte Athletics tränare så och ställde upp med ett rent B-lag samtidigt som Jimenez mönstrade ett ganska starkt lag. 

Resultatet blev återigen 2-1 till Sevilla där Kanoute gjorde båda målen, blir lite illa till mods då jag ser att matchserien 1-2, 1-2, 1-2 faktikst kan bli verklighet. Någon som kommer ihåg Olle Nordin...

Hur som helst, då var då och nu är nu. En sak vi kan vara säkra på är att startelvan kommer utvilade och väldigt hungriga på lite framgång, dessutom kommer dom vara uppbackade av ett San Mames fullproppat med fans av en generation utsvultna på framgång. 

Stämmningen är garanterad och vi får verkligen hoppas att det blir Athletics 12e spelare för det kommer vi behöva!

Caparros har tagit ut följande trupp:

Iraizoz, Toquero, Koikili, Amorebieta, David López, Llorente, Yeste, Gabilondo, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Aitor Ocio, Ion Vélez och Javi Martínez. 

Då Athletic för tillfället är in princip skadefritt ser vi heller inga överraskningar i truppen.
I veckans träningar verkar det som följande lag kommer att starta matchen mot Sevilla!
Vi vet ju sen tidigare att Caparros har en flock rävar bakom örat men om ovanstående 11a visar sig bli verklighet ser vi att  Yeste tar Velez plats jämte Llorente eller troligtvis något bakom honom i en fri roll på offensivt mittfält.  

För mig är detta en alldeles perfekt uppställning som jag önskat mig hela säsongen. Det ger bollgeniet Yeste de fria tyglarna han behöver för att leverera samtidigt som vi kan ha både Susaeta och David Lopez på plan samtidigt, genialiskt.


Sevilla då? Vilka spelar? Jimenez har tagit u följande trupp:

Palop, Javi Varas, Mosquera, Squillaci, Konko, David Prieto, Adriano, Fernando Navarro, Fazio, Romaric, Renato, Duscher, Jesus Navas, Acosta, Capel, Perotti, Kanoute och Luis Fabiano. 

En ruskigt stark trupp där Kanoute är den för tillfället enskilt farligaste spelaren att se upp med. Vågar inte riktigt sia om en startelva men var så säkra på att den kommer att vara stark.

Man har också gått ut i media och sagt att 195 cm långe Fazio kommer att ta klivet ner i mittförsvaret för att ta hand om Llorente. Förhoppningsvis kan övriga Athletic spelare ta vara på Fazios mittbacksovana om de uppgifterna stämmer.

Det sedvanliga mediasnackaet inför viktiga matcher får vi ju inte heller missa.

"Sevilla kommer att äta Lejonen(los leones) från manen ner till svansen?"
De Nido - Sevillapresident
"Inga Baskiska fans kommer att kunna sova gott då de vet att Kanoute finns framför Athleticmålet!"
De Nido - Sevillapresident

"Vi spelar mot Athletic inte Llorente" konstaterade försvararen Navarro, jasså?

"En match för att skapa historia" 
Etxeberria

"Tar vi oss vidare från den här match kommer vi att vinna finalen"
Etxeberria - lite kaxigt då man troligtvis möter Barcelina där.

"vi spelar alltid med bästa laget"
Caparros - dagen innan helgens ligamatch, ja tjenare...

Var: San Mamés, Bilbao 
Domare:Manuel Enrique Mejuto González
När: 20:00 onsdag
TV: Tyvärr inte, det blir nån sunkig sream som vanligt...

Up till kamp Athletic! 
AUPA!