Joseba Etxeberria, en av kaptenerna i Athletic, visade sig väldigt optimistisk angående onsdagens match mot Sevilla, andra av de två mötena i Copa del Rey semifinalen. Etxeberria försäkrade att "det är en match för att skrivas in i historien" och han är säker på att om Athletic vinner på onsdag vinner de hela cupen.

Etxeberria vet att för att kunna spela finalen måste Athletic först vinna över Sevilla, vilket han förklarade "inte kommer att vara enkelt, men vi spelar med fördel, vi har hela Bilbao bakom oss och resultatet från förra mötet (2-1) är ingen omöjlighet att remontera."

Joseba Etxeberria anser att Athletic kommer att dra stor fördel från de fasta situationerna och att det är i de lägena som "vi kommer att vara som farligast". Viktigaste för Etxeberria är att göra första målet, "Att göra första målet vore det bäsa för oss, de skulle få Sevilla att gå till attack och då kan vi spela på kontringar. De finns ingen bättre situation än att spela kontringsfotboll på hemmaplan" avslutade cupsemifinalveteranen (det är hans tredje).
källa: marca.com