Athletic kom till spel med en nästan ordinarie startelva där Etxeita var enda utropstecknet då han täckte upp för skadade Amorebieta.

Enligt förhandstippsen trodde alla att veteranen Etxeberria skulle få spela från start men så blev icke fallet, Velez fick återigen förtroendet utan att imponera i annat än att springa fort.
Visserligen stod han för en assist men det var nog mera tur än skicklighet,

Första 20 minutrarna var ganska avslagna men sen domaren gett sig in i matchen blev det fart på både spelare och fansen på läktaren.

Det hela börja de med att domaren missade en klar ruff innan Soldado nickade in 1-0 för Getafe, domaren insåg sitt misstag och skänkte 4 minuter senare en straff till Athletic.

Llorente föll efter en lätt knuff och Iraola stegade fram till straffpunkten, en mycket dålig straff som ganska enkelt räddades av Jacobo betydde väl kanske att lite rättvisa skipades.

Matchen tog som sagt vad fart och var riktigt spännande under andra halvan av första halvlek. I 40e minuten kom så kvitteringen, Velez fick ett inlägg på bröstet och bollen studsade till Llorente som inte begick något misstag, 1-1 och Llorentes 10 mål för säsongen var ett faktum.

Andra halvlek blev inte lika underhållande och det märktes att Athletic var ganska nöjda med ett oavgjort resultat ju längre matchen led.

Man försvarade sig dock bra och var ganska giftiga i sina kontringar, Llorente missade matchens kanske bästa läge då han var helt fri framför Jacobo, inlägget från Toquero var perfekt men på något märkligt sätt lyckades han med konststycket att missa mål!
Otroligt!

1-1 sod sig matchen ut och var nog ganska rättvist trots Llorentes miss och Iraolas dåliga straff.

Etxeita skötte sig bra i backlinjen och mittfältsparet Orbaiz och Javi Martinez likaså. Kanterna däremot var en katastrof, Yeste hade av någon anledning flyttats till höger och Susaeta till vänster vilket verkligen inte var något lyckat drag av Caparros.

Llorente gjorde iofs mål men var slarvig in passningsspelet och borde verkligen gjort ett mål till. Hans ständige vapendragare Velez var väl... ehh snabb men inte mycket mer. 

Överlag godkänt men absolut inte mer, tyckte också att det märktes att fokus ligger en vecka framåt då returen i Copa Del Rey semin går av stapeln på San Mames. Men först skall ju motståndarna Sevilla också mötas i ligan till helgen. Skall bli riktigt intressant tränarna formerar sina truppen i ligan på söndag. Tankarna lär väl ligga på att få bästa lag till onsdagens cup match.

1-0   Soldado (16)
1-1    Llorente (40)


AUPA!