Det märktes att cupmatchen borta mot Sevilla satt i både huvuden och ben hos Athletic spelarna under eftermiddagen. 

Igår kväll såg vi Sevilla ta stryk mot ett Betis som det var länge sedan de tappade poäng mot och det borde kanske varit en liten varningsklocka inför Valladolid matchen.

Förlust och 90 minuter på en otroligt tungsprungen gräsmatta i Sevilla tog ut sin rätt och 
2-1 segern var helt klart rättvis.

Athletic började matchen ganska bra men det var Valldolid som tog ledningen, Iraizoz gick in i en 50-50 situation med Sesma och domaren dömde en mycket tveksam straff. Lagkapten Victor gjorde inget misstag och 1-0 var ett faktum.

Yeste kände sig som vanligt tvingad att lägga sig i och blev givetvis varnad. Smart, för visst brukar domare generellt sett ändra sig vid protester?

En olycka kommer ju sällan ensam sägs det ju och Ustartiz har ju bekräftat den regeln förr och inte ville han ändra på det. La ligas ömtåligaste spelare ådrog sig för 127 gången en skada och blir troligtvis borta några veckor. Alla som blev förvånade gör ett kors i taket!

Sa jag att en olycka sällan kommer ensam? Nej tänkte väl det för i samma veva lyckades också Javi Martinez skada sig vilket faktiskt känns betydligt olyckligare för laget.

Etxeita in för Ustaritz och Del Olmo in för Javi Martinez blev reultatet av olýcksminuten. Som tur var slapp vi se Del Olmo(som var grym på vänsterkanetn) axla Martinez roll då han bytte plats med Yeste som förpassats till vänsterkanten för dagen.  

Andra halvlek hinner bara bli 13 minuter gammal innan Valladolid gör sitt andra då Koi först glömmer bort markeringen och sedan missar en rensning. Victor får fritt fram och gör inget misstag trots att Iraizoz är nära att avstyra skottet.

Vid det här laget känns det faktiskt som en omöjlig uppgift att vända matchen med tanke på alla stuma Athletic ben men bara 7 minuter efter Valladolids 2-0 mål får Llorente en straff till skänks.

Landslagsmannen tar hand om straffen själv och prickar stolpen men Orbaiz styr in bollen i mål efter att Ion Velez  skjutit på returen. 2-1 och ett litet hopp tänd ändå trots dåligt spel.

Athletic tar efter målet över bollinnehavet utan att skapa några riktigt heta chanser och tiden tickar på. I sista minuten får Athletic en frispark på egen planhalva som Iraizoz skall skicka upp i valladolids straffmoråde.

En valladolid spelare ställer sig lite i vägen vilket Yeste inte uppskattar. Frustration, trötthet, en knuff, en filmning, en utvisning och till slut god natt Athletic!

Yeste summerar eftermiddagen ganska bra, tack och hej!

AUPA!