Först på tur i ligan är ett bortamöte med Valladolid. Nu blir det intressant att se hur vattenpoolomatchen slitit på spelarna. Lite orolig blev man när Sevilla förlorade derbyt igår...

Innan säsongen hade denna match klassats som ett bottenmöte. Nu är det en liten kamp om UEFA platser. För mig är det inte förvånande att Athletic ligger på den övre halvan men att Valladolid är en bra bit ovan nedflyttningsstrecket är något förvånande. När drömvärvningen Joseba Llorente lämnade för Villarreal var det många som trodde att Valladolid skulle få det kämpigt.

Athletic har dock övertag på Valladolid. Sedan Valladolid tog steget upp till La Liga igen så har laget mötts tre gånger. Athletic har vunnit alla tre. 2-0 x 2 på hemmaplan samt 2-1 seger på José Zorrilla förra säsongen.

Caparrós har tagit ut följande trupp:

Iraizoz, Koikili, Ustaritz, Del Olmo, David López, Garmendia, Llorente, Yeste, Gabilondo, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Etxeberria, Gurpegi, Aitor Ocio, Ion Vélez, Javi Martínez samt Etxeita. 

Skadad: Amorebieta
Saknas: Balenziaga, Toquero, Murilo

Kul att se Garmendia med i truppen igen. Även Del olmo är tillbaka. Det kan kanske vara så att Toquero har fått tillräckligt med chanser nu..

Jag skulle tro att det blir en uppställning som ser ut så här:

                Iraizoz
Iraola-Ocio-Ustariz-Koikili
David-Orbaiz-Javí-Gabilondo
      Ion Vélez-Llorente

Fast det blir så här:

               Iraizoz
Iraola-Ocio-Ustariz-Koikili
Susaeta-Orbaiz-Javí-Yeste
Ion Vélez-Llorente


Jag tror att det blir ganska tufft idag. Vi har nu tre vikiga matcher framför oss. Först dagens match mot Valladolid sedan hemmamatch mot Recreativo och avslutnigsvis bortamatch mot GEtafe. Här skulle det vara skönt med 5-6 poäng för sedan kommer vi in i vargkulan...

Först två matcher mot Sevilla inom loppert av 3-4 dagar. Sedan väntar Barcelona, Real Madrid och Villarreal i ligan... Vi borde bunkra upp med några poäng nu..

Värt att notera är även att Llorente återigen är uttagen i Spaniens landslagstrupp. Kul för Llorente som verkligen har varit grym de senaste månaderna!

Valladolid har följande spelare tillgängliga: Justo Villar, Alberto, Pedro López, García Calvo, Iñaki Bea, Luis Prieto, Nano, Álvaro Rubio, Borja, Medunjanin, Vivar Dorado, Escudero, Sesma, Pedro León, Víctor, Canobbio, Goitom samt Oldoni. 

Matchstart 17:00 (PPV)
Ingen TV sändning här i Sverige så kolla efter länkar på www.rojadircta.com
Tips: 1-1