Ja vilket skämt det blev till slut, onsdagen den 4e februari skulle ju bli en liten fotbollsfest för oss Athletic supportrar. Men icke, tv4,regn,felstudsar,trötta ben och ett vilt filmande Sevilla ville annat! 

Vi hade hoppats på tv4 sport som hade utlyst spansk cupfotboll i tv-tablån tidigare i veckan men ändrade sig och visade italienskt istället. Sett till matchkvalitén får man väl säga att de valde rätt och för oss tappra fick datorn duga. 

Första halvlek kortar vi ner rejält och konstaterar helt enkelt att fotboll inte borde få spelas i liknande förhållanden. Med en så vattensjuk plan skickades det lyror fram och tillbaka över plan utan att resultera i speciellt många eller bra chanser.

Sevilla var väl det något bättre laget men Athletic gjorde målet, Llorente nådde högst på en hörna och nickade bollen i mål när Palop varit ute och flaxat. Klockan stannade på minut 43 och det var givetvis ett viktigt mål oavsett slutresultatet.

I andra halvlek var planen spelbar, Sevilla klart bättre och Athletic tröttare. Baskerna spelade med fullt mannskap mot Malaga i helgen och med facit i hand borde nog vissa spelare vilats. Sevilla gjorde precis så, vilade lite spelare mot Sporting och såg bra mycket piggare ut.

Det kändes ganska tidigt att målet eller målen skulle komma då Athletic enbart ägnade sig åt att tjonga iväg bollarna. Det kom men det kom oturligt, efter en hörna studsar bollen fram och tillbaka innan den når gamle Duscher som klipper in den från nära håll!

Matchuret hade bara hunnit upp till 61a minuten och det såg kämpigt ut, Sevilla fortsätter att skapa halvchanser får till slut en horibel straff när Kanoute faller som en döende svan.
Guds rättvisa existerar tydligen fortfarande för Kanoute slår straffen i stolpen.

Det skall också tilläggas att Sevilla spelarna vid upprepade tillfällen under hela matchen medvetet försöker filma sig till straffar och frisparkar. Värsta kålsuparen är som vanligt Jesus Navas.

Detta uppenbara fuskandet är bedrövligt att se oavsett vilket lag eller vilken spelare som gör det, men min uppfattning är att Sevilla som lag är bland de värsta i ligan. Tråkigt att det ger resultat istället för bestraffning...

Matchen går mot sitt slut då Amorebieta tvingas utgå efter skada och Ustaritz tar hans plats. 

Det blir lite oreda i de bakre leden och likt situationen vid första målet studsar bollen omkring i Athletics straffområde, den hamnar till slut framför fötterna på Acosta som kan sätta spiken i Athletickistan 2-1!

Resultatet var helt rättvist och Sevilla borde kanske gjort något mål till men de som släpptes in kändes lite slumpaktiga då de var resultat av otur med flertalet märkliga studsar i momenten innan.

Överlag en riktigt dålig match av Athletic som inte nådde i närheten av de senaste matchernas kvalité. Det hårda matchandet för startelvan såg också ut att ta ut sin rätt då de flesta Athleticspelarna gick på knäna redan efter 60 minuter i det tunga gräset.

Bortamålet är givetvis viktigt och returen känns faktikst helt vidöppen. Räkna också med betydligt piggare Athletic ben då.

AUPA och god natt!