Athletic startade, något överraskande med en mer eller mindre ordinarie startelva. De enda avvikelserna var Yeste på vänsterkaten och Ocio i mittförsvaret.

Precis som i Gijon var blev det en mardrömsstart för lejonen. Bortalaget tog ledningen redan efter 3 minuter. En svag rensning i straffområdet studsade fram till Luque som stötte in 0-1.

Athletic var bleka en stund efter målet men hittade efter en stund in i matchen. Kvitteringen var Llorentes även om det var Yeste som satte bollen i nät. Passningen från Llorente var brilliant! Målet var viktigt för det var mest Malaga under den första halvleken. Inte så de dominerade direkt men Athletic var ganska bleka.

I den andra var det tvärtom hemmalaget som dominerade klart. Jag hade snabbt glömt den första halvleken och förvånades över hur laget från Andalusien virtuellt helt plötsligt låg på en Champions Leauge kval plats. 

Det var efter bortalagets andra mål som Malaga befann sig på en tillfällig 4 plats i ligan. Koikili drog på sig en onödig frispark på egen planhalva. I princip allt Malaga skapade i den andra halvleken var efter fasta situationer. Lite turligt lyckades bortalaget enbart göra ett mål på den handfull frisparkar de fick i den andra halvleken.

Athletic är dock ett annat lag i år än tidigare. Spelarna är starka mentalt och de vet att deras press snart kommer att ge utdelning. Lejonen lyckades både kvittera och sätta segermålet under de sista 30 minuterna. 

Llorentes kvittering var av yppersta klass. Ett stenhårt skott med vänsterfoten från gränsen av straffområdet. Så vackert! 

Athletic hade flera bra lägen att avgöra innan Susaeta nickade in 3-2 med 4 minuter kvar av matchen. Faktiskt på ett inlägg från Toquero.

Det blev lite nervöst i slutet av matchen men segern var rättvis och ett kvitto på att Athletic verkligen är ett av ligans starkaste lag just nu. De spelar bra och de får utdelning! 

Det finns inte mycket att klaga på men jag måste ändå såga Toquero igen. Han håller inte La Liga klass och jag tror att det endast är Caparrós som inte ser det. Vilket slöseri att ha Etxeberría på bänken.

Ustariz gillar jag som mittback men han chansar kanske lite väl mycket. Han känns dock som en bra reserv bakom Ocio och Amorebieta!

Nu är det semifinalen i cupen som gäller!

Athletic:
Iraizoz;
Iraola, Ustaritz, Amorebieta, Koikili;
Orbaiz, Javi Martínez (Gabilondo, min.68); David López (Susaeta, min.68), Yeste;
Ion Vélez (Toquero, min.46), Llorente

Málaga:
Goitia;
Jesús Gámez, Hélder Rosario (Fernando, min.88), Welligton, Calleja;
Lolo, Apoño; Duda (J.J Luque, min.84), Nacho;
Baha, Albert Luque (Adriano, min.75)

Målen:
0-1 Albert Luque, min.3
1-1 Yeste, min.37
1-2 Lolo, min.63
2-2 Llorente, min.71
3-2 Susaeta, min.86

Domare: Rodríguez Santiago
Gula kort: Toquero och Ustaritz (Athletic) samt Weligton och Nacho (Málaga)

Aupa los lejones!!!