I Bilbao råder cupyra. Allt fokus de senaste veckorna har varit på lagets framfart i Copa del Rey.

Tränaren, Caparrós, har varit i skottgluggen då han i princip vilade hela laget i förra omgången av La Liga. Borta mot Almería var det 8 reserver i startelvan och laget som startade i Gijon var det bara Koi och Gorka kvar. Fler röster höjs då det inte känns helt rätt att rotera hela laget samtidigt.

Förlusten mot Almería till trots så räddades Caparrós av resultatet i kvartsfinalen. Allt fokus ligger därför på onsdagens semifinal mot Sevilla. Första matchen av två spelas i Sevilla och jag hoppas verkligen att TV4Sport kan få bitarna på plats och sända matchen. Det var något frustrerande att missa kvartsfinalen. Faktiskt den första matchen den här säsongen där det saknade stream möjlighet. Förutom den första kvarten var dock Athletic dominanta och segern kunde mycket väl varit större. Llorente borde varit målskytt och Yeste knorrade en frispark i stolpen.

Glädjen efter segern var det inget fel på. Spelarna kastade upp sina tröjor och byxor till de tusentals Athletic supportrar som följt med till Asturiens stolta rödvita lag. Bilbao törstar efter framgång!

För nykomlingarna från Malaga spelar cupen deras väg. Atheltic lär ställa upp med reserverna igen och oddset på bortaseger borde vara enormt mycket lägre än de 3-4 gånger pengarna som de flesta spelbolag erbjuder. Visst, Athletic A är ett av ligans bästa lag men Athletic B skulle nog inte klara kontraktet. Till skillnad från klubbarna med de oändliga (?) resurserna som nog skulle kunna vinna ligan med B-laget.

Hur länge räcker pengarna för dem!? Med bank efter bank som tvingas i konkurs och byggbolag som smäller överallt runt den Iberiska halvön så är det bara en tidsfråga innan den första stora klubben smäller. Mallorca var på väg för ett tag sedan och jag tror att det blir fler klubbar i Europa som kommer att hamna i duktiga ekonomiska problem. Kolla bara in Silly season nu och i somras. Det är väsentligt lugnare nu. Snart kommer priserna att rasa.

Athletic´s trupp: Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, David López, Llorente, Yeste, Gabilondo, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Etxeberria, Gurpegi, Ion Vélez, Javi Martínez samt Etxeita. 

Jag har inte sett några indikationer på startelva men jag skulle kunna tänka mig följande startelva:

                     Iraizoz
Iraola-Ustariz-Amorebieta-Koikili
Susaeta-Gurpegi-Yeste-Gabilodo
           Toquero-Ion Vélez

Truppen ser lite starkare ut än den som reste till Almería så laget bör vara något bättre än då. Den stora frågan är det inre mittfältet. Gurpegi och Yeste är den svaga kombinationen men frågan är om Caparrós vågar spela Orbaiz och Javí. 

Orbaiz och Javí Martinez är ligans mest underskattade innermittfältspar. Framförallt Orbaiz har med sitt passningsspel varit en av nycklarna till Athletics snabba och direkta anfallspel. Javí springer som en duracellkanin och skapar enormt med ytor för Orbaiz som fördelar bollarna.

Llorente som troligen startar på bänken är såklart den största anledningen till lagets fantastiska månader. Likt Zlatan i Inter hänger motståndarna i klasar runt honom. Kvitteringen i Gijon var ett typexempel hur Athletic kan kapitalisera på ytorna som skapas runt Llorente! Även 1-2 målet var frukten av en löpning in i en liknande yta som Iraola hittade med ett perfekt inlägg. (Se sammandraget på länken i forumet)

Kvällen motståndare har även de varit grymt bra de senaste månaderna och nykomlingarna är något av årets överraskning i La Liga. 

Tränaren, Antonio Tapia har tagit ut följande 18 spelare inför dagens match: Arnau, Jesús Gámez, Weligton, Ibán Cuadrado, Alberto Luque, Fernando, Apoño, Calleja, Goitia, Hélder Rosario, Adriano, José Juan Luque, Duda, Miguel Ángel, Pablo Barros, Nacho, Lolo y Baha. 

Det blir en tuff uppgift för hemmalaget och mitt tips är faktiskt att Malaga vinner med 2-0.

Hur det går ser vi klockan 20:00 på TV4Sport

Aupa Athletic