Härligt, fantastico, bravissimo!!! Som Athletic supporter blir man ju lite lätt lyrisk vid minsta framgång och kvällen match får väl ses som en av de största framgångarna på senare år så varför inte sprida lite superlativ! Men vi börjar väl lite mer sansat... ungefär som Athletic ikväll...

Athletic spelarna hade tydligen missat domarens vissling som förkunnade avspark och start på matchen för redan i första minuten blev mardrömmen sann. Carmelo rörde bollen för första gången, satte bollen bakom Iraizoz och chockade bortaspelarna rejält.

0-1

Det dröjde ettt bra tag in chocken lagt sig och inte förrän i slutet av första halvlek kunde Athletic få lite tryck mot Sporting målet. Som tur är verkar inte årets trupp lida av sparrisben när det börjar bli allvar utan visar än en gång prov på en grym mental styrka.

Gubben l lådan mannen Gabilondo (GubbeniLådan på spanska?)) slår nämligen till precis innan halvtidsvilan och kvitterar. I detta läge är Athletic vidare i och med bortamålsregeln och Gabilondo har sannerligen en näsa för att göra viktiga mål.

1-1

Andra halvlek hinner inte mycket mer än rulla igång förrän Athletic och David Lopez lyckas sätta ett sådär lagom psykologiskt 1-2 mål vilket ju betyder att Sporting måste gör 2 för att ta sig vidare.

1-2

Matchen blir därefter lite grinig och domare González Vázquez delar ut hela 7 gula kort under andra halvlek. Båda lagen skapar lite chanser men det blir inga fler mål och Athletic tar sig alltså vidare till semifnial efter ytterliggare en fantastisk vändning!

I semifinal väntar alltså vinnaren i matchen mellan Sevilla - Valencia. 

Givetvis en svår match vilken utav lagen det än blir men årets Athletic visar upp en helt annan mentalitet än tidigare säsonger. Det tillsammans med att vi räknas som lite underdogs gör att vi har goda chanser att ta oss till final! 

Startelvan:
Iraizoz

Iraola - Aitor Ocio - Amorebieta - Koikili

David López - Orbaiz - Javi Martínez - Gabilondo

F.Llorente - Ion Vélez


Matchfakta: Sporting - Athletic
1-0 Carmelo 1
1-1 Gabilondo 42
1-2 David Lopez 51

Bollinnehav: 54-46
Skott mot mål: 18-19
Skott på mål: 4-6
Varningar: 6-3


AUPA!  ATHLETIC!