Hur viktig den här matchen är för de två lagen blev tydligt i söndags då både Athletic och Sporting mer eller mindre spelade sina bortamatcher i La Liga med reservlaget. 

Sporting B förlorade med hela 5-1 borta mot Getafe och Athletic B förlorade även de. Med lite tur kunde de dock fått med sig en orättvis poäng från Almería. 

Oroväckande dock att lejonen varit duktigt tama de senaste två matcherna. Jag hoppas verkligen att vilan har gett önskat resultat och att laget kommer ut med mycket spring i benen!

Efter 0-0 i det första mötet är det liten fördel för hemmalaget. Ett bortamål räknas dock dubbelt och på något sätt känns det viktigare än hemmaplan. 

Lagen har mötts 36 gånger på El Molinón i Gijon och det är fördel för Athletic. 14 segrar för bortalaget och endast 11 för hemmalaget. Athletic har spelat 8 raka ligamatcher på El Molinón utan att förlora. Dessutom med 7 segrar. Det var dock ett tag sedan då den senaste matchen spelades 97/98. Seger då med 2-1 och sköna klassiska spelare som målskyttar. Larrazabal och Carlos Garcia! Med hela matchen var Etxeberria. Både han i målet och han som nu sitter på bänken utan att ta betalt...

I potten ligger en semifinalplats i Copa del Rey där väntar segraren i mötet mellan Sevilla och Valencia.

Matchen är oerhört viktig för båda lagen såklart och troligen den enda chansen att nå en europaplats denna säsong.

Caparrós har tagit ut följande trupp:

Iraizoz, Toquero, Koikili, Amorebieta, David López, Llorente, Yeste, Gabilondo, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Aitor Ocio, Ion Vélez samt Javi Martínez. 

Troligen ser startelvan ut så här:

                                  Iraizoz
        Iraola-Amorebieta-Aitor Ocio-Koikili
David López-Javí Martinez-Orbaiz-Gabilondo
                     Ion Vélez & Llorente

De enda frågetecknet är nog om David López eller Susaeta startar.

Manuel Preciado har samtliga spelare tillgängliga och den sista träningen i Gijon idag skvallrade om följande upsställning från det rödvita hemmalaget:

                  Sergio Sánchez
Sastre - Iván Hernández - Neru - José Ángel, 
               Michel - Camacho, 
Luis Morán, Carmelo, Diego Castro 
                          Barral 

Tyvärr har TV4 haft fel i sin tablå och matchen kommer inte att sändas på TV4Sport vilken varit på tablån hela veckan. Följ matchen via stream på till exempel www.rojadirecta.com. Matchen startar 21:00

Jag hoppas på avancemang men har en känsla av att det blir tufft. 1-1 kanske med lite flyt... Första målet blir oerhört viktigt. Gör vi det så blir det rejäl uppförsbacke för Asturianerna.

AUPA LOS LEJONES!!