Caparros visade tydligt att det var cupen man satsade på när han i fredags tog ut truppen till borttamatchen mot Almeria och bekräftade det än mer när startelvan offentlig gjordes.

Man skulle i princip kunna kalla det en ren b-lags uppställning bortsett från Iraizoz och Susaeta, de allra tyngsta spelarna lyste med sin frånvaro eller vad sägs om namn som: Llorente, Orbaiz, Javi Martinez, Ocio, Amorebieta och David Lopez?

Eftermiddagens startelva:

Iraizoz

Balenziaga - Etxeita - Ustaritz - Koikili

Susaeta - Yeste - Gurpegi - Del Olmo

Etxeberria - Toquero 


Den nykomponerade startelvan verkade en aning ringrostig och gjorde en riktigt dålig första halvlek, man gick således till halvtidsvila med ett rättvist 2-0 underläge.

I andra halvlek gör man en klart bättre match och nyförvärvet Joseba Del Olmo får göra sitt första La liga mål på pass från Toquero. 

Närmare än så kommer man inte och första förlusten på 10 matcher är ett faktum. 

Men med en vänsterbac på varsin sida om ett mittbackspar som aldrig spelat tillsammans i ligan är det kanske inte så tokigt resultat ändå. 

Jag tror nog att ett ordinarie Athletic hade kunnat ta hem segern i den här matchen men Caparros gör nog rätt i att lägga vikten vid Copa Del Rey då Athletic står på någorlunda fast mark i ligan.

Laget:
1 Iraizoz 
42 Balenziaga 55' 
4 Ustaritz 
29 Etxeita 
3 Koikili 
14 Susaeta 58' 
18 Gurpegi 
10 Yeste 
6 Del Olmo 
17 Etxeberria 75' 
2 Toquero 

16 Orbaiz 55' 
7 David López 58' 
12 Iñigo 75' 

Målen:
1-0 (26') Juanma Ortiz 
2-0 (39') Uche 
2-1 (66') Del Olmo

Räkna med en full satsning i cupen på onsdag och åtminstone en 8-10 förändringar i startelvan.


AUPA!