Det var ett ganska sömnigt hemmalag som startade mot Sporting. Caparrós favoritkillar börjar bli lite slitna nu. Det är inte mycket till rotation i klubben. 

Den första halvleken var riktigt svag från hemmalaget. När den var över var jag glad att resultatet var 0-0 och inte 0-2. Sporting hade 4-5 halvchanser och det borde resulterat i minst ett mål. Iraizoz räddade lejonen.

I halvlekens mitt hade dock Athletic matchens bästa chans. Llorente föll i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Det var en feldömd straff men man kan konstatera att Llorente får med sig de flesta domslut nu. Det beror på att han aldrig gnäller. Han bara kör på, ruskar av sig och kör på igen. Inga hånleenden, inga ironiska applåder mot domaren och inget snack. Han reser siog och går iväg efter i princip alla dueller. Då får man domsluten med sig.

Straffarna bör nog någon annan ta. Han försökte återigen vänta ut målvakten vilket i och för sig var mer lyckasamt idag men avslutet i motsatt hörn var en meter för högt. Synd.

I andra halvleken var Athletic bättre. De skapade inte speciellt mycket men de täppte till försvaret och vann mittfältet. Bäst på plan i andra var Javí Martinez.

Etxeberria fick komma in med en halvtimme kvar vilket var kul. Han var ok men inte mer. 

Susaeta och Gabilondo var bleka. Båda fick kliva av i början av andra halvleken.

Det tuffa matchschemat sätter nu allt tydligare spår i lejonens nyckelspelare. Nu väntar ytterligare 3 matcher på 10 dagar men sedan blir det äntligen en vecka mellan matcherna igen. Det behöver vi. 

Fördel Sporting!? Tveksamt. Ett mål för Athletic i Gijon räcker nog.

1 Iraizoz 
15 Iraola 
20 Aitor Ocio 
5 Amorebieta 
3 Koikili 
14 Susaeta 58' 
16 Orbaiz 
24 J.Martínez 75' 
11 Gabilondo 46' 
21 Ion Vélez 
9 Llorente 
7 David López 46' 
17 Etxeberria 58' 
18 Gurpegi 75'