Sjävförtroendet är givetvis på topp både bland spelare, ledare och gemene man i Bilbao. Det var sannerligen länge sedan man kunde stoltsera med en så lång förlustfri svit som nu.

Att man dessutom besegrat "stor"-lagen Atletico Madrid och Valencia samt gått vidare till kvartsfinlen i Copa Del Rey inom 8 dagar gör ju inte saken sämre.

Lägger man därtill att Athletic besegrade Sporting i ligan med 3-0 för några veckor sedan lär ju avancemanget redan vara klart, eller?

Nja så lätt lär det knappast bli, Sporting är givetvis medvetna om Athletics form och sina egna misstag från förra besöket på San Mames och lär knappast spela lika naivt igen.

Att det tuffa matchandet av Caparros börjar tära på spelarna bekräftade Llorente under en intervjuv i veckan. Man känner sig fräsch och återhämtad när matchen börjar men orken tar slut snabbare nu jämfört med under hösten menade Llorente.

Att ändra på det nu när kvartsfinlen hägrar är givetvis fel men vissta hade en viss rotation inte skadat i tidigare matcher. Som sagt inga B-lagsspelare i den uttagna truppen mot Sporting...

Truppen:
Iraizoz, Armando.
Koikili, Amorebieta, Iraola, Aitor Ocio, Etxeita.
David López, Gabilondo, Susaeta, Orbaiz, Gurpegi, Javi Martínez.
Toquero, Llorente, Etxeberria, Ion Vélez.

Skadade: Murillo, Garmendia.
Petade: Balenziaga, Ustaritz, Muñoz, Yeste, Del Olmo, Iñigo.

Då man inte får ta ut lika stor trupp i cupen som i ligan gör Athletic några ändringar.

Susaeta är tillbaka i truppen men kan nog få det svårt att ta en startplats då både Gabilondo och David Lopez gjort väldigt bra matcher på sistone.

Koikili får förnyat förtroende på vänsterbacksplatsen och Balenziaga får tillsammans med Yeste se matchen ifrån läktaren, de får givetvis sällskap av Munoz, Inigio och Del Olmo som ju har säsongskort på träbänkarna.

Vi noterar också att Ustaritz petats utanför truppen trots en hyfsat bra match mot Valencia i söndags.

Trolig startelva:

Iraizoz

Iraola - Aitor Ocio - Amorebieta - Koikili

David López - Orbaiz - Javi Martínez - Gabilondo

F.Llorente - Ion Vélez

Startelvan ser troligtvis ut som mot Valencia med enda undantag av att Amorebieta tar Ustaritz plats i försvaret.

Sportings trupp:
Sergio Sánchez, Neru, Jorge, Carmelo, Pedro, Míchel, Omar, Iván Hernández, Canella, Diego Castro, Camacho, Cámara, Kike Mateo, Sastre, Barral, Lora, Sergio Sánchez II och José Ángel.

Jag tror helt klart på en riktigt tuff match där Sporting med all säkerhet kommer gå in för ett oavgjort och mållöst resultat.

Nycklen ligger i att få ett mål så tidigt som möjligt för att tvinga Sporting att gå framåt, står sig 0-0 en bit in i andra halvlek tror jag att slitna Athletic spelare riskerar att släppa till en del kontringar som i väsrta fall kan resultarea i baklängesmål och ett dåligt utgångsläge inför returen.

.

Lite Fakta:
Tidfigare möten på San Mames:
Spelade:37 Vunna:23 Oavgjorda:7 Förlorade:7
Senaste förlusten på San Mames: Säsongen 90-91
Domare:Medina Cantalejo
Tid: 20:00 Tor 22/1
Hur: Nån sunkig stream, se http://rojadirecta.com/
Mitt tips: 2-0 till Athletic med Velez och Susaeta som målgörare


AUPA ATHLETIC!