Att kunna ta en plats bland de tre första i tabellen är inte helt omöjligt. Efter vinsten igår med 2-0 hemma så ligger man på en stark sjätteplats i tabellen. Anmärkningsvärt är att Celta har en match mindre spelad. Och den matchen kommer troligtvis att spelas nästa onsdag mot Murcia. Om det nu skulle bli även tre poäng där så är utgångsläget efter 20 spelade matcher kanon.
Men man ska aldrig ta ut segrar i förskott. Innan säsongen så tippade vi på redaktionen att Celta skulle hamna på en sjundeplats, och att det skulle bli för svårt att ta det extra klivet redan i år. Men Pepes mannar har gjort det bra hittills och ingenting är omöjligt.

Matchen var allt annat än underhållande och redan efter 12 minuter så blev Dinei skadad och Ghilas ersatte. Verpakovskis och Ghilas på topp, när hände det senast?
Annars så var första halvlek ett ställningskrig där Celta och Rosada stod upp bra. Tyvärr så skapade inte något av lagen några speciella lägen och 0-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvleken började som den första. Det var först när det var 10 minuter kvar på klockan som saker började hända. Trashorras bytes in och direkt så ligger han bakom målet som Michu gör. 1-0! 9 minuter efter det målet så kom även 2-0 och det gjorde inhopparen Ghilas.
En tråkig match och en vanlig dag på jobbet för Celta-spelarna, som gjorde det de skulle men inte så mycket mer. 


Matchfakta 

Startelvan:
Notario
Edu Moya - Rubén - Peña - Roberto Lago
Dani Abalo - Rosada - Borja Oubiña (Michu, min. 69) - Óscar Díaz (Trashorras, min. 80) Maris - Dinei (Ghilas, min.12) 

Domare: Antonio Pérez 

Mål: 1-0, min. 80 Michu. 2-0, min. 89 Ghilas. 


Källa: marca.com