Matcherna duggar tätt för tillfället men Athletic behövde inte ta ut sig när man i torsdags ganska enkelt tog sig vidare i cupen hemma mot Osasuna. Sporting blir nästa hinder på vägen mot Copa Del Rey -bucklan nästa vecka. 

Athletic Toons visar hur det skall gå till: http://www.athletic-club.net/web/main.asp?a=20&b=5&c=0&d=0&idi=1

Lite värre var det dock för Valencia som behövde förlängning för att slå ut Racing , sköne vänsterbreddaren Vicente blev matchhjälte med sina 2 mål och man ställs nu mot Sevilla i kvartsfinal.

Valencia har haft en extra spelledig dag men spelade å andra sidan 120 minuter i en betydligt tuffare match än Athletic. Däremot vilades en hel del spelare vilket kan ses som ett litet plus för apelsinodlarna.

Vi som följt Athletic senaste åren har mestadels goda minnen av matcherna mot Valencia, förra säsongen gjorde vi sammanlagt otroliga 8-1 på de båda matcherna och vi har faktiskt bara förlorat en match på San Mames de senaste 10 åren.

Llorente är namnet som kan få vilken Valenicasupporter som helst att nervöst bita på naglarna, förra säsongen satte han nämligen skräck i Koemans mannar genom att göra hela 4 mål!

Inte mig emot om vi får se en repris av 5-1 an från förra säsongen men jag är faktiskt ganska nöjd om vi kan ta med oss en poäng och behålla vår förslustfria svit.

Truppen:
Iraizoz, Armando, Iago.
Koikili, Ustaritz, Iraola, Aitor Ocio, Etxeita, Balenziaga.
David López, Yeste, Gabilondo, Orbaiz, Gurpegi, Javi Martínez.
Toquero, Llorente, Etxeberria, Ion Vélez.

Athletic tvingas till lite ändringar i truppen då Amorebieta är avstängd och Susaeta tvingas vila. Susaeta ådrog sig en lättare skada efter den fula kapningen som ledde till Delportes utvisning i torsdags men räknar med att vara tillbaka i cupen mot Sporting.

Iraizoz är förkyld och ett litet frågetecken medans Yeste åter finns med i truppen efter skada.
Yeste finns troligtvis inte i startlevan då Gabilondo nästan varit sensationellt bra senaste 2 matcherna. Etxeita tar Amorebietas plats i försvaret men den stora frågan är om Balenziaga tar tillbaka sin plats från Koi när han nu är fit for fight igen. Koi gjorde mål mot Atletico och har varit felfri i matcherna han spelat vilket borde ge honom förnyat förtroende.

Trolig startelva:
IRAIZOZ

IRAOLA - AITOR OCIO - ETXEITA - KOI

DAVID LÓPEZ - ORBAIZ - JAVI MARTÍNEZ - GABILONDO

F. LLORENTE - ION VÉLEZ 


Införfakta:
Var: San Mames
Tid: 19:00
Hur: TV4 SPORT
Domare:Megía Dávila
Vi tror: 1-1 med Llorente och David Villa som målskyttar.
Se up med: David Villa givetvis, gör mål från alla möjliga och omöjliga vinklar.

Man säger ju att historiens makt är stor och isåfall har jag en utomordenligt trevlig kväll famför mig då matchen skall ses hos en vän som är Valenciasupporter!

AUPA ATHLETIC!