Athletic besegrade lokalrivalen Osasuna med 2-0 efter en sprakande första halvlek.

Redan efter 5 minuter satte Gabilondo 1-0 med ett välplacerat skott. Bollen flipprade runt i bortalagets straffområde en stund innan den nickades ut till Gabilondo som iskallt placerade in bollen.

Athletic fortsatte att spela bra och efter dryga kvarten satte Ion Vélez 2-0 efter en något turlig styrning av en försvare. 

Halvleken fortsatte mycket bra. Athletic skapade 2-3 riktigt bra chanser samt minst lika många till som var på väg att bli heta. 2-0 i halvtid var i underkant

I paus bytte Caparrós ut mittfältsdynamon Javí Martinez mot Gurpegi och då försvann en stor del av Athletics övertag. Javís säkra passningsspel saknades verkligen.

Osasuna tilläts hålla bollen men de skapade inte mycket. Den stora chansen kom på straff men Iraizoz gjorde en mycket vass räddning. Portillo var straffmissaren för bortalaget.

I slutet av matchen försökte Athletic kontra in en trea men matchen slutade 3-0

Ett par utropstecken. Dels var Susaeta lika het igen. Påminner faktiskt lite om Messi i Barcelona. Full av självförtroende, bra fart och riktigt bra teknik. En spelare som verkligen briljerar!

Igår var ytterbackarna riktigt bra i offensiven. Framförallt imponeras man av Koikili som suttit på bänken hela säsongen men de chanser ha får slickar han i sig på bästa sätt! Jag skulle bli förvånad, nästan arg, om Balenziaga tar hans plats igen.

Gabilondo spelade riktigt bra igår. Kanske var det för att matchen var lite långsammare än vanligt. Han har dock en fantastisk känsla i fötterna.

Ion Vélez visade upp spelglädje och kan han bara lugna sig lite när han får sina målchanser så kan han bli riktigt bra!

Nu väntar en tuff, TV-sänd, match på söndag 19:00 mot Valencia. Sedan första cupmötet mot Sporting, hemma på San Mamés på onsdag klockan 21:00. Kanske med Lafuente i bortaburen!?

1 Iraizoz 
15 Iraola
20 Aitor Ocio 
5 Amorebieta 
3 Koikili 
16 Orbaiz 
24 J.Martínez 46' 
14 Susaeta 
11 Gabilondo 
21 Ion Vélez 64' 
9 Llorente 77' 
18 Gurpegi 46' 
2 Toquero 64' 
17 Etxeberria 77' 

1-0 Gabilondo 4'
2-0 Ion Vélez 18'