Matchen startade med ett rejält snöbollskrig bokstavligt talat, det dåliga vädret i Madrid fick till resultat att en del lustiga och korkade Atlético-fans började kasta snöbollar på Iraizoz i Athleticmålet. Detta resulterade i avbrutet spel och några minuters tillägsstid i första halvlek, en del straffar gud efter 45 minuter skulle det visa sig...

När matchen väl satte igång var det Atlético som började bästa och efter 15 minuter fick Antonio Lopez på en hyfsad högerträff efter en hörna, Ion Velez touchar bollen som ändrar riktning och ställer Iraizoz i målet. Lite turligt men 1-0 var ett faktum och Ocio var inte speciellt glad på Velez.

Athletic fattade vinken och satte genast igång jakten på en kvittering och vaskar fram några riktgit heta chanser. Llorente sumpar ett friläge när han kommer i för dålig vinkel och missar sedan bollen när Velez snyggt spelar fram till öppet mål. Men skam den som ger sig.

Uret har tickat fram till den 47e (tillägg för snöbollskastning) minuten då avstängde Balenziagas ersättare Koikili testar ett långskott för andra gången. Skottet får en sån där märklig båge och dyker stenhårt ner i Francos högra hörn, gud har straffat ligisterna som gillar att kasta snöboll och matchen är utjämnad 1-1.

Athletic är det klart bättre laget efter det att Atlético gjort 1-0 och kunde mycket väl gått till halvtidsvila med en ledning.

Athletic rivstartar andra halvlek genom en riktig "indian" av Ujfalusi, istället för att rensa bollen när han får en dålig bakåtpassning bestämmer han sig för att leka dribller som siste man. Ett beslut som straffar sig när Llorente hur enkelt som helst snor bollen och sätter fart mot Leo Franco, Atleticos turmål från första halvlek jämnar ut sig då Llorente vallar in lendingsmålet på en olycklig Dominguez och Atheltic har vänt matchen.

Velez får sedan ett mål korrekt bortdömt för offside innan Llorente sätter spiken i kistan med sitt andra mål för kvällen. Inbytte Gabilondo gör snyggt bort sin back med en läcker tunnel och serverar Llorente en smörpassning han inte kan missa.

Segern känns klar men tyvärr kan inte Atléticospelarna tygla sin besvikelse utan börjar spela riktigt fult och på gränsen till brutalt. Maniche får rött kort efter en karatespark i bröstet på Orbazi och Agüero borde blivit utvisad efter att medvetet ha stigit på en liggande Javi Martinez.

Forlan lyckas reducera till 2-3 på övertid men segern är aldrig i fara och Athletic vinner likt förra året helt rättvist på Vicente Calderon.

Spelarbetyg enligt Goal.com:
G. Iraizoz - 6
Koikili - 7
F. Amorebieta - 6
A. Ocio - 6
A. Iraola - 6
D. López (61) - 6,5
P. Orbaiz - 6,5
J. Martínez - 6,5
M. Susaeta (76) - 6,7
F. Llorente - 8 - MOM
I. Vélez (68) - 6,5
I. Gabilondo (61) - 6
G. Toquero (68) - 5
J. Etxeberria (76) - 5


Athletic idag är ett helt annat lag än det vi såg tidigt i höstas, man utstrålar ett självförtoende och en vilja vi inte sett på länge. Nästa vecka är det upp till bevis då vi tar emot Valencia hemma på San Mames, en match som dessutom visas på tv och håller trenden i sig från förra året har vi en trevlig kväll at se fram emot.

AUPA ATHLETIC!