Athletic lyckades sätta ett viktigt bortamål i kvällens cupmatch i ett kylslaget Pamplona.

Laget som startade var:

                      Iraizoz
Iraola-Ocio-Amoerbieta-Ballenziaga
Susaeta-Gurpegi-Javí-Gabilondo
             Ion Vélez-Llorente

Den första halvleken var riktigt dålig. Inte en enda het målchans även om Athletic borde haft en straff i början då Susaeta blev fälld.

Den andra halvleken var inte mycket bättre även om spelet öppnades mer och mer. Iraola lyckades nicka en hörna i marken och över från cirka en meters avstånd. Borde varit 0-1.

Det var istället hemmalaget som lyckades spräcka nollan först. Pandiani petade turligt in 1-0 med knappt 10 minuter kvar att spela. Efter det var Athletic tillbakatryckta och 2-0 hängde i luften.

Det var dock Athletic som hade den avslutande dejten med fru fortuna. I den 92a minuten petar Llorente in en retur och utjämnar till 1-1. Ett mycket viktigt mål för lejonen!

Gurpegi var svag och byttes ut efter att han varit nära att dra på sig två gula kort. Orbaiz ersatte. Ocio gick ut med kvarten kvar med en skada. Inget allvarligt, snarare en sträckning i vinterkylan. Etxeita ersatte. Torquero ersatte Ion Vélez redan efter cirka 10 minuter i andra.

Enormt lågt underhållningsvärde men jag lyckades i alla fall väcka barnen! De somnar numera alltid om direkt för de vet att jag bara skriker när Athletic gör mål...

Redan nästa vecka spelas returen på San Mamés

1 Iraizoz 
15 Iraola 
20 Aitor Ocio 73' 
5 Amorebieta 
42 Balenziaga 
14 Susaeta 
18 Gurpegi 67' 
24 J.Martínez 
11 Gabilondo 
21 Ion Vélez 54' 
9 Llorente 
2 Toquero 54' 
16 Orbaiz 67' 
29 Etxeita 73' 

1-0 Pandiani 83' 
1-1 Llorente92'

AUPA!