Första halvlek var allt annat än skönspel från båda lagen. Kanske inte så lustigt när gräset var ojämnt och tuvigt. Alla passningar blev studsande, spelarna blev tvungna att ta ett, två, tre och ibland hela fyra tillslag för att få kontroll på bollen.
Celta visade i alla fall ett energirikt spel och mycket kamp, för just kamp blev det nästan hela tiden. Rosada och Michu i mittens rike vann de flesta duellerna och Celta kunde bygga sitt spel på kanterna. Och det var just från kanterna Celta skapande lägen.

Första tio minuterna var Celta bättre än 4: e placerade Hercules. Men sedan så tog bortalaget över mer och mer, men Nestakopian Pena i Celta-försvaret var stenhård. Ett ända läge skapade Hercules, ett skott som var nära på att segla in men Notario i målet räddade.
 När både Rosada och Michu kamperade i mitten så fick den förstnämnda även agera som framspelare och det resulterade i nästan en straff. Rodriguez fick bollen i straffområdet av Rosada och vända bort backen, sedan så föll både Rodriguez och försvararen. Straff eller ej? Tveksamt. Däremot så var det mindre tveksamt minuterna efter när Oscar Diaz blev nersparkad i Hercules straffområde, men även där så friade domaren Miranda Torres.
I slutet av halvleken så nickade Dinei tätt utanför. Men resultattavlan visade fortfarande 0-0 på Balaidos. 


Andra halvlek började lika bra för Celta som första. Men den här gången så fick man utdelning. En lång boll kom från de bakre leden och Dinei gick upp i nickduellen och skarvade bollen vidare till Rodriguez som satte dit 1-0.
 Sedan fortsatte Celta att spela bra och man kunde utöka ledningen med 2-0. Dinei knuffade undan försvararen i straffområdet lite bryskt och serverade Oscar Diaz som mer eller mindre hade öppet mål och kunde stänka dit 2-0.
 Efter målet så börjar Celta-spelarna att backa hem mer och mer, Hercules tog över matchen och sista 20 blev ett helvete på ren svenska. Det blev inte bättre när Ruben Navarro reducerade, och några minuter efter så kvitterade han, det trodde alla men domaren dömde bort målet för offside. Hercules fortsatte att trycka på och var ruggigt nära flera gånger om, men tack vare Notario i målet så lyckades Celta hålla undan och det blev vinst med 2-1. 


Matchfakta (uppdaterad)

Startelvan:
Notario, Fajardo, Rubén, Peña, Roberto Lago, Abalo (Noguerol, min85), Michu (Oubiña, min79), Rosada, Óscar Díaz, Dinei och David Rodríguez (Trashorras, min70).

Publik: 6270 

Domare: Miranda Torres

Mål: 1-0 min.46 David Rodríguez, 2-0 min.59 Óscar Díaz, 2-1 min. 72 Rubén Navarro. 


Källa: Marca