I en riktig skitmatch tog lejonen sin första bortaseger för säsongen.

Det var nog en av de sämre matcherna jag sett i år. Totalt tempofattigt, många snedsparkar och ett långbollande som påminde mig om Allsvenskan. Bäst på plan, eller snarare strax utanför, var bollkallarna.

Det var dock ett mäktigt mosaiktifo som mötte oss i inledningen av sändningen. Andalusierna var tydliga med att flagga för sitt rödgula land och Viva España hördes mer än en gång från läktarplats. 

Första halvlek var riktigt dålig. Det var först när spelarna, märkligt nog, blev trötta som det öppnades upp lite. Betis var bättre, eller mindre dåliga och skapade nästan ett par chanser. De visade sig dock, matchen igenom, vara helt iskalla i straffområdet.

Istället var det Athletic som tog ledningen med ett par minuter kvar att spela av den första halvleken. Efter en hörna blev plötsligt Javí Martinez helt ensam framför mål och han nickade kallt in bollen.

Det var en märklig belöning som spelarna fick med sig in i omklädningsrummet efter en av säsongens sämsta halvlekar.

Två skador på högerkanten oroade för lejonen. Murillo, som fick spela sin första match från start på väldigt länge, sträckte sig i  en löpduell och ersattes av Etxeita. Den sistnämnde var för övrigt nära att sätta en cykelspark i nät i momentet innan 0-1 målet.

Redan i den 11e minuten hade David López tvingats utgå med en ankelskada. Han ersattes av yrvädret Susaeta.

Inte konstigt att man var lite nervös för högerkanten.. 

Den andra halvleken spelades ungefär som om Ahtletic hade en man utvisad. Betis förde spelet men skapade i princip bara en riktigt het kvitteringschans.

Athletic var nära två gånger inom loppet av en minut att sätta 0-2 men märkligt nog missade Javí Martinez och Etxeita öppet mål tillsammans efter en hörna.

En riktigt ful seger för lejonen som nu kan fira jul som tolva i ligan. Det var länge sedan jag såg Athletic vinna en sådan här match.

Laget:
1 Iraizoz 
19 Murillo 20' 
20 Aitor Ocio 
5 Amorebieta 
42 Balenziaga 
7 David López 11' 
24 J.Martínez 
16 Orbaiz 
10 Yeste 81' 
21 Ion Vélez 
9 Llorente 
14 Susaeta 11' 
29 Etxeita 20' 
11 Gabilondo 81' 

Målet:
0-1 J.Martínez 43'