Athletic behövde ett snabbt mål och en bra start i hällregnet på San Mames då Sporting tidigare visat att man är ett mycket vasst kontringslag, målet kom och det kom tidigt.

Sportings Ivan Hernandez hade blivit så förtjust i Llorente att han gav honom en stor kram efter Athletics första hörna, båda föll till marken och domare  Pérez Burrull blåste i pipan och straffen var ett faktum. Uret hade endast hunnit ticka fram till minut nr 5 då Llorente tog hand om sin egna straffspark och förpassade bollen i nät. 

Iraola dubblade målskörden i den 23e minuten då han tryckte in bollen från nära håll efter pass ifrån Velez. 7 minuter senare var det dags igen, Yeste smekte magiskt iväg bollen till David Lopez som tryckte in 3 an och publiken på San Mames trodde nog inte sina ögon.

Athletic fortsatte att trumma på halvleken ut och var nära både 4 och 5-0 innan domaren blåste av. För Sporting kom signalen som en befrielese då det stundtals såg ut som man endast klämpade för att hålla siffrorna nere.

Andra halvlek började som den första slutade och under de första 20 minutrarna hade både Velez, Llorente och Iraola  mycket bra chanser att utöka ledningen utan att lyckas.
3-0 stod sig sedan matchen ut vilket säkert Iraizoz var väldigt nöjd med efter förra veckans fadäs mot Racing. 

Tyvärr överskuggades vinsten något av den otäcka kollisionen mellan Gurpegi och Sportings målvakt Cuellar i slutminuten. Gurpegi föll otäckt  ihop medvetslös men kvicknade lyckligtvis upp på båren och kördes till sjukhus där han får stanna över natten.
Han rapporteras ha fått en hjärnskakning och dessutom brutit näsan, inget som stoppar en hårding som Gurpegi men vi hoppas givetvis få se honom på plan snart igen. Aupa Gurpepgi!

En sammanfattningsvis perfekt match där man med lite mer tur och skicklighet kunde gjort lika många mål till men bättre att spara dem då vi behöver dem mer. Mittförsvaret med Ocio och Amorebieta så ut att vara i gammalt gott slag och när viktiga offensiva spelare som Yeste, Llorente och Lopez  levererar som de ska är vi ett lag för den övre halvan.

Se upp Betis, Athletictåget anländer snart i Sevilla!!!

Matchfakta: Athletic - Sporting

Bollinnehav: 53-47 
Avslut: 15-8
Avslut på mål: 8-1
Mål: Llorente 5, Iraola 24, David Lopez 31