Redan under avslutningen av serien det året var det spekulationer om den sista omgångens förmodligen direkt avörande match på San Mamés. Både Athletic och Levante hade stora problem under säsongen och risken var stor att något av lagen skulle åka ur den högsta serien.

Flera medier bland annat i TV gjorde narr av tränarna och det fanns till och med sketcher där tränarna ringde varandra för att göra upp innan. 

Som vanligt i mediavärlden. De försökte göra en höna av en fjäder. Media har ett jobb och det är att sälja. Precis som jag vill att folk läser det här och sätter en rubrik som fångar uppmärksamhet och avslutar med ett utropstecken.

Jag har redan återpublicerat min matchrapport från matchdagen. Det var en nervös dag och första halvleken var en pina. Athletic förde spelet men Levante hade ett par riktigt vassa lägen. Molina i Levantes mål gjorde en fantastisk match och Athletic levde farligt. 

Ingenting under matchen tyder på att den var uppgjord. Snarare tvärt om.

Däremot kan jag förstå att man spekulerar i en avslutande match där ett av lagen inte hade något att spela för.

Det finns hundratals matcher som spelats på resultat. Den som kommer upp i mitt huvud är 2-2 matchen i EM mellan Sverige och Danmark. Var den uppgjord eller var det medvetenheten om att kunna spela på resultatet som gjorde att det slutade som det slutade? Den som så matchen vet att det var med små marginaler som Sverige lyckades kvittera.

En annan match som ryktades vara uppgjord var Helsingborg mot Häcken 1998. Häcken vann.. 

Respekten för media i samhället är redan låg. Våga ifrågasätta allt Ni läser för det mesta är inte sant. Bakom varje skriven artikel finns en människa med egna personliga värderingar och funderingar. Här med.

Låt gärna massmedia kasta skit på allt eller älska allt men tro inte på något.

Sammandrag av matchen

Aupa!