Frälsningen!

I den sista omgången, i den sista halvleken och med bara den sista kvarten kvar att spela av säsongen så kändes det äntligen klart med nytt kontrakt. 14 minuter från slutet slår Gabilondo in bollen till 2-0 och avgör matchen.

Det blev precisi så såännande som man klarar av. Det behövdes kanske inte bitas på naglarna under övertiden direkt men fram till Gabilondos 2-0 mål i den 86e minuten var det en avslutning med mycket nerv.

Då både Celta Vigo och Real Betis lyckades ta alla tre poäng så var lejonen piskade att vinna. För första gången fick vi äntligen hjälp av själmål.

Startuppställningen blev som väntat:

------------------Aranzubia--------------
Expósito- Ustariz-Sarriegi- Casas
--Iraola-J. Martinéz-Murillo-Yeste--
------------Exteberria-Urzaiz-----------

I en match som gällde allt var det givetvis viktigt att få in det första målet. Den första halvleken dominerades av Athletic och det skapades en del chanser men i halvtid var det 0-0. Sju skott mot eller brevid mål räknade jag till. Även på övriga arenor var det oavgjort i paus så kontraktet hängde kvar på en skör tråd efter 45 minuter.

Aduriz in för Javí Martinez efter 55 minuter

I den andra halvleken fortsatte Athletic att skapa chanser och i den 60e minuten klev han fram, mannen vi väntat på, Självmål. Iklädd José Serranos matchställ tofflade han in bollen bakom Molina i Levantes mål.

Gabilondo in för Yeste efter 65 minuter
Tiko in för Iraola efter 72 minuter

I den 86e minuten avgör så den inbytte Gabilondo. På ett inlägg från Exteberria avslutar han med huvudet och ställningen är nu kassaskåpssäkra 2-0!

Halvleken domineras av Athletic och jag räknar till 11 avslut mot mål.

Glädjen är total när domaren blåser av matchen. Jag rekomenderar alla att gå in på www.canalathletic.com och lyssna på sammandraget från målen och avslutningen. Magist!

Nu skall jag bara njuta av toppstriden i fast frövissning om att nästa säsong så är det Athletic som spelar klockan 21:00 den sista söndagen av La Liga!