Caparrós lyckades överaska med en startelva som inte riktigt såg ur som väntat. Det var mer av en 4-4-2 uppställning där Llorente fick sällskap av Ion Vélez på topp.

Balenziaga blev febersjuk under dagen och Koikili fick spela från start på vänsterbacken.

I den andra halvleken gav Yeste gästerna ledningen. En frispark i bra läge letade sig in bakom hemmamålvakten via en försvarare. Inte så vackert men skönt.

Racing lyckades dock kvittera. Ett snöpligt mål där Iraizoz missbedömde ett inlägg. Den bollen är ofarlig 99 av 100 gånger.

Trots att Orbaiz var utvisad (Två gula kort) så var det Athletic som spelade bäst de sista 5 minuterna. Javí Martinez hade mycket spring kvar i benen och lejonen var mycket nära att avgöra i slutet.

Först hade Iraola en bra möjlighet efter att ha skapat sig skottutrymme efter en dribbling i offensivt straffområde.

Den stora chansen fick dock Amorebieta. Efter en frispark stod han plötsligt helt ren med hemmamålvakten. Misstänkt offside men ingen flagga från linjemannen. Avslutet gick rakt på målvakten och returen nickade han utanför det övergivna målet. Borde varit mål i matchens sista sekund. Synd.

Nästa match är på söndag hemma i Katedralen och för motståndet väntar ytterligare ett kustlag från norra Spanien. Sporting från Gijon. Ingen TV sändning väntas. 

Helgen efter det kan vi dock se fram emot en TV sänd drabbning mellan Real Betis och Athletic sent på söndagskvällen.

Laget:
1 Iraizoz 
15 Iraola 
20 Aitor Ocio 
5 Amorebieta 
3 Koikili 
7 David López 89' 
16 Orbaiz 
24 J.Martínez 
10 Yeste 64' 
21 Ion Vélez 75' 
9 Llorente 
18 Gurpegi 64' 
8 J.Garmendia 75' 
47 Xabi Etxebarria 89' 

Målen:
0-1 Yeste 49' 
1-1 Colsa 82'