Försnacket:
Veckans snackis har varit ryktena om en ev uppgjord match mot Levante i avslutningen säsongen 06/07. Athletic var tvugna att vinna mot ett redan nedflyttningsklart Levante för att säkert klara sig, lejonen vann klart med 2-0 hemma på san Mames och Celta åkte istället ur trots att man besegrade Getafe i sista omgången. Spelare i Levante har starkt förnekat att matchen skulle vara riggad och förbundet har heller inte fått in någon officiell anmälan så troligtvis stannar allt där.

Athletics reserver fick lufta vingarna i veckan då man mötte Somorrostro och vann matchen med 7-2. inigio Velez gjorde hat-trick och Ion velez , Munoz, Murillo och Xabi Etxebarria fick också nätkänning.

Truppen:
Iraizoz, Koikili, Amorebieta, David López, Garmendia, Llorente, Yeste, Iñigo, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Etxeberria, Gurpegi, Aitor Ocio, Ion Vélez, Javi Martínez, Balenziaga och Xabi Etxebarria

Trolig startelva:
Iraizoz
Iraola-Ocio-Amorebieta-Balenziaga
Lopez-Orbaiz-Javi Martinez-Yeste
Garmendia
Llorente

En något överraskande uppställningen med Yeste på vänsterkanten och med Etxeberria cementerad utanför startelvan men så här såg det ut på Caparros sista träning innan avresan till Santander. Att ingen tränare har lyckats få upp Yeste(om det nu går med den anti-frisyren) till hans fulla potential sen Valverde är beklämmande och morgondagens position lär knappast ändra på det.
Trots allt är det väldigt viktigt att han är på plan om han så skall sitta och lägga patiens i mittcirkeln skall han vara med, en sån vänsterfot är otroligt viktig på fasta situationer.
Själv hade jag nog hellre sett Susaeta eller Etxeberria på plan istället för Garmendia men vem vet Caparros brukar spara sina överraskningar till matchstart. Kanske kan det också äntligen bli ett inhopp för veckans målspottare Inigio Velez!

Motståndet:
Måste erkänna att jag inte sett något av Racing denna säsong men jag var mycket imponerad av såväl spel som resultat under förra säsongen. I år har Racing blandat och gett, man har bland annat slagit Valencia med 4-2 på bortaplan och tagit poäng mot storlag som Barcelona, Sevilla, Schalke och PSG. Samtidigt har man stundtals varvat med svaga resultat och förlorat mot bla Murcia, Numancia, Twente och Mallorca. Jag tror nog att Racing får det svårt och deltagandet i Uefacupen kan trycka ner laget i bottenstriden till våren. Athletic har goda poängchanser men bör se upp med målsprutan Tchite, ytterillern Munitis och back-klippan och Real-lånet Garay.

Det lär bli en tuff match och jag tror att Caparros liksom jag är nöjd om vi plockar med oss en poäng hem men om den rätta turen(som vi förtjänar) infinner sig kan vi nog stjäla med oss alla 3.  Isåfall kan man ju faktiskt börja snegla lite uppåt i tabellen mot eur.... ehh nä nu är det nog bättre att knipa igen.

Utan tur 1-1, med tur 2-1 vinst!

AUPA!


Fakta:
Var: El Sardinero
När: Söndag 8/12  kl 17:00
Domare: Ramírez Domínguez