Athletic besegrade Numancia med 2-0 efter två mål av Fernando Llorente.

Athletic startade som vi trodde med Yeste brevid Javí Martinez och med Etxeberria på bänken. Som mittback hade vi mycket riktigt Etxeita. Även Balenziaga fick förnyat förtroende.

Mittbacken Etxeita spelade sin första ligamatch från start och det kunde startat bättre. Redan innan matchklockan hunnit runt den första minuten så hade han fått sin första varning. 

Spelmässigt var det dock Athletic som tog tag i spelet och hemmalaget tog ledningen efter sex minuters spel. Ett inlägg från höger nådde Llorente som nickade in ledningsmålet. Framspelad av Susaeta.

I den 23e minuten gjorde Athletic 2-0 men Llorentes mål blev bortdömt för offside. Ett riktigt beslut.

Llorente hängde dock sitt andra mål bara några minuter senare. Efter en kort dribbling utanför straffområdet satte han ett skott högt invid stolpen.

2-0 i halvtid.

I den andra fortsatte Athletic att skapa chanser. I den 60e minuten valde Caparrós att börja säkra och bytte in Gurpegi istället för Yeste. Etxeberria fick vänta till den 70e minuten innan han tog Garmendias plats. Sista bytet var i den 90e minuten när Del Olmo ersatte Susaeta.

Avslutning blev lite dramatisk. I den 90e minuten fick Etxeita sin andra varning och blev utvisad. Domaren bad honom flytta tillbaka bollen vid en frispark och valde att varna honom för maskning. Märkligt från domaren och lika märkligt att Etxeita skulle ta frisparken. Hur som helst får vi alla hjälpa till att hålla tummarna för att Amorebieta hinner bli hel till matchen mot Racing. Annars är vi nere på en mittback..

Tre riktigt sköna poäng till Athletic och laget är nu uppe på en 16e plats.

Årets tre sista matcher känns intressanta och ganska avgörande. Kan vi plocka lite poäng i kustderbyt mot Racing och mot sensationslaget från Gijon så är vi uppe på lite fastare mark. Efter dessa väntar Real Betis helgen innan julafton och det är inte heller en helt omöjlig uppgift. Det är nu vi skall plocka poängen. 

Laget:
1 Iraizoz 
15 Iraola 
29 Etxeita (Utvisad, 2 varningar)
20 Aitor Ocio 
42 Balenziaga 
24 J.Martínez 
10 Yeste 59' (Varnad)
14 Susaeta 90' 
7 David López 8 
J.Garmendia 74' 
9 F.Llorente 
18 Gurpegi 59' (Varnad)
17 Etxeberria 74' 
6 Del Olmo 90' 

Målen:
1-0 F.Llorente 7'
2-0 F.Llorente 31'