Celta Vigo spelade alltså 0-0 mot gästande Real Sociedad. Perfekt med lördagsmatch och en perfekt tid: 18:30, kunde det bli sämre? Ja, det kunde det och så blev fallet. För när jag skulle se matchen så hittade jag ingen stream, men efter ca 38 minuter av matchen så lyckades jag tillslut. Så hur de första 38 minuterna såg ut kan jag tyvärr inte meddela ur en personlig synpunkt, utan bara vad jag har läst. Och det verkade bra. Celta hade mycket boll och skapade lite småchanser. De sista 7 minuterna handlade mestadels om kamp. 


Andra halvlek
En mycket pigg Ghilas ville ofta ha bollen och gå framåt. Men ibland straffade det sig och Sociedad kunde kontra, och det gjorde dem bra.
Ibland så skapade Celta farliga lägen, som i den 54:e minuten när skyttekungen Dinei nickade tätt utanför på en hörna.
Eller som i den 58: e minuten när Ghilas fintade sig förbi en försvarare och sköt utanför. Annars så var det just Dinei, Ghilas och Trashorras som försökte framåt, genom olika kombinationer, men det var inte Celtas dag och den sista avgörande passningen gick aldrig deras väg, i synnerhet Trashorras passningar.

Rosada jobbade hårt på mitten och vann mycket boll som resulterade i ett större bollinnehav för Celta. Och det ledde fram till ett större tryck mot målvakten Bravo i Sociedad.
 I den 74: e minuten gör Pepe Murcia ett underligt byte, när Trashorras går ut och in kliver Dani Abalo. Att ta ut en viktig pusselbit framåt när man jagar ett segermål känns märkligt, för det var väl ändå ett segermål Celta jagade?
Dani gjorde det bra när han var inne, men spelet blev för rakt och chanserna uteblev.
 I den 82: e minuten kommer David Rodriguez in och ersätter en trött Ghilas.
I slutet så lyckas Dinei skapa ett läge när han springer i djupet och skjuter på volley, men den bollen seglade högt över och har troligtvis inte landat än.
En typiskt 0-0 match med andra ord, men en helt godkänd insats. 


Matchfakta 


Bästa Celta-spelare
: Ghilas

Åskådare: 7000

Startelva:
Notario; Edu Moya, Rubén, Peña, Fajardo; Rosada, Michu; Oscar Díaz, Trashorras, Ghilas; Dinei. Källa: Marca