Celta Vigo
Truppen: Falcon, Pena, R. Lago, Borja Oubina, Ghilas, Rubén, Fajardo, Rosada, Rodriguez, Trashorras, Notario, Oscar Diaz, Noguerol, Verpakovskis, Michu, Dani Abalo, Dinei, Edu Moya, Renan.

Anmärkningsvärt är att Borja Oubina finns med i truppen, något som kanske var lite oväntat ändå. Borja som precis har börjat träna med laget sa i veckan att han inte visst när han kunde göra comback, men kanske blir det redan ikväll.
 Resultatmässigt den senaste tiden så ser det mycket bra ut. 8 raka matcher utan förlust och hela 18 poäng parkerar Celta som 9:a i tabellen, 1 poäng efter Sociedad, så räkna med tuffa tag och en härligt match.

Pepe Murcia har angenäma problem inför matchen. Det har varit mycket snack om hur laget ska formeras och vilka som ska bli de lyckliga lirarna som ska kriga för en vinst. Det mest troliga är att Notario vaktar målet. Sedan spelar säkerligen Edu Moya, Rubén, Peña och Fajardo som backar, och framför så sliter Rosada och Michu tillsammans. Den offensiva delen sköter Diaz, Trashorras och Ghilas med hjälp av skyttekungen Dinei längst fram. En stark elva i mina ögon som Pepe Murcia ställer på benen. 


Real Sociedad 
Celta Vigo och Real Sociedad är två klassiska La Liga-lag som kämpar för att komma hem igen. Real Sociedad var som bäst under sin storhetstid när man lyckades att komma på en stark andraplats efter Real Madrid. Det var så tajt och jämnt, och om jag inte missminner mig nu, så avgjordes ligan i den sista omgången till Real Madrids fördel. Stjärnorna i Sociedad hette då Nihat och Kovacevic. I dagens lag så är det inte lika namnkunniga spelare som jag känner till. 


Tipset: 2-1

Startuppställningar

Celta Vigo:
Notario; Edu Moya, Rubén, Peña, Fajardo; Rosada, Michu; Oscar Diaz, Trashorras, Ghilas; Dinei.

Real Sociedad:
Bravo; Gerald, Labaka, Mikel González, Castle; Rivas, Aranburu, Estrada, Moha, Marks; and Necati. 

Domare: Ceballos Silva


Källa: Marca, Celtavigo.net