Formen går uppåt för Celta. Laget spelar bra och Pepe Murcia har börjat få ihop alla pusselbitarna från den där stora täckningen den käre gubben gjorde i sin gungstol. För det var ett stort pussel Pepe har fått jobba med, och alla var beredda och förvarnade att det skulle ta tid innan vi supportrar fick se resultat. Men har vi det tålamodet som krävs?
Jag kommer ihåg för några år sedan när Manchester United började tveksamt och otympligt. Det började lite smått att snackas om tronskifte på tränarbänken, men bara lite småtjatter, för på Old Trafford sparkas ingen tränare vid namn Sir Alex Ferguson. Aldrig.

Celta Vigo började med tre raka förluster och pusslet blev direkt större för Pepe. Men den började växa betydligt tidigare. Carlos Mouriño (president) och Ramón Martínez (sportchef) köpte in hela 13 nya spelare och 12 spelare lämnade, där lagets största stjärna Fabio Canobbio var en. Ingen lätt sitts för en ny tränare som aldrig tidigare hade tränat en storklubb. För Celta Vigo är en storklubb, och det vill man bevisa. Och det krävs tålamod i en storklubb som vågar satsa på en tränares idéer och därifrån låta han utveckla laget och lägga grunden. Jag tror att Pepe är rätt man för Celta, däremot tror jag att Mouriño är för påtryckande och bara söker framgång veckan in och vecka ut. Hur ska en tränare lyckas när han blir efterföljd? Det är som den där busiga killen längst bak i skolan. Killen får tillslut skit för allt han gör, fast att det ibland kan vara något bra. Lite så har Mouriño behandlat våra tränare genom åren.

Pusselbitarna börjar bli färre och Pepes mannar ligger nu på en stark niondeplats och bara sex ynka poäng efter serieledaren Xerez. Och ljuset i mörkret blir allt klarnare när även vår största stjärna Borja Oubina börjar göra entré. Allt ser bättre ut och vi supportrar vet att La Liga ligger bakom knuten. Hoppas bara Mouriño och grabbarna våga ge Pepe Murcia tillräckligt med tålamod så kan det hela gå vägen. För Celta Vigo är en storklubb och en storklubb spelar i de högsta ligorna.