En katastrofal första halvlek bäddade för förlusten mo Deportivo.

Återigen ställde Caparrós upp med ett ungt lag. Garmendia och Susaeta fick förtroende från start. 

Redan efter ett par minuter kunde man se att Athletic inte var med i matchen. Deportivo dominerade spelet och lejonen kom knappt över mittlinjen. Det skapades ett par halvchanser från redan innan hemmalaget slog in 1-0 målet bakom Iraizoz.

Amorebieta drog på sig en helt onödig frispark till höger om straffområdet. Frisparken var en fräckis. Ett skott på mål när alla, inklusive Gorka, väntade sig ett inlägg. Iraizoz var dock snabb och räddade skottet men inte bättre än att  Ze Castro slog in returen.

Mittbacken visade upp riktigt dåligt spel under den första halvleken och låg även bakom 2-0 målet. I en löpduell fällde han solklart sin motståndare i strafforådet. Den uppmärksamme linjemannen flaggade för straff men huvuddomaren pekade mot hörnflaggan. Solklar straff.

Innan 2-0 målet hann Athletic även med att missa en straff. En gåva från domaren då Llorente flaxade till sig en avblåsning i en nickduell efter en hörna. Det lönar sig att spela landslaget.. Iraola försökte kopiera straffen från Bernabeu men den gamla Athletic keepern Aranzubia hade gjort sin läxa och chansade åt rätt håll.

Ett katastrofalt försvarsspel från hela backlinjen men en Orbaiz helt ur slag. Den sämsta halvleken jag sett i år. Vi skall vara glada att det bara stod 2-0 till Depotivo.

I den andra lyfte Athletic sig rejält och skapade visst tryck mot Aranzubia. Javí Martinez gjorde mål på Riazor igen och det blev faktiskt lite spännande de sista 20 minuterna. En helt orättvis poäng var på väg ombord på spelarbussen men Deportivo avgjorde i matchens sista minut.

Caparrós visar sig villig att bygga långsiktigt men nu måste de unga spelarna leverera lite mer för att behålla sina platser i startelvan.  De tre mittfältarna Susaeta, Javí Martinez och Garmendia har långt kvar till den toppform de stundtals visade upp förra såsongen. 

Framför allt är Javí Martinez en gåta. Helt dominant förra säsongen och nu helt osynlig. Märkligt. Att Susaeta och Garmendia inte tar ett ytterligare steg nu direkt är inte så förvånande.

Med Gabilondo, Yeste och framförallt Etxeberria på bänken så har vi bra alternativ. Det kan kanske vara läge att balansera laget med en eller annan gubbe på mittfältet. Jag skulle gärna se Etxeberria från start nästa match.

I backlinjen är Amorebieta lika märkligt svag som Javí. Landslagsman för 3 månader sedan. Förvisso på meriter från säsongen innan. Nu är han katastrof.

Bättre spel än så här måste vi visa upp i fortsättningen. Framåt är det väl ok men försvaret är katastrof.

Laget:

1 Iraizoz 
15 Iraola 
20 Aitor Ocio 
5 Amorebieta 
42 Balenziaga 
14 Susaeta 83' 
16 Orbaiz 
24 J.Martínez 
8 J.Garmendia 46' 
7 David López 57' 
9 F.Llorente 
17 Etxeberria 46' 
21 Ion Vélez 57' 
6 Del Olmo 83' 

Målen:

1-0 Ze Castro 20'
2-0 Verdú 43'pen
2-1 J.Martínez 71'
3-1 Guardado 94'