Med fyra poäng på två matcher samt avancemang i Copa del Rey så känns Athletic hetare än på hela säsongen.

I förra veckans viktiga hemmaseger mot Osasuna visade Athletic upp ett mycket bra spel i den första halvleken. Utdelningen var i knappaste laget och segern var på väg att rinna ut i sanden innan Llorente avslutade ett magnifikt anfall och spikade slutresultatet 2-0

Kan Athletic fortsätta att spela bra så finns chansen till fler tre poängare den kommande perioden. De kommande fem matcherna bör ge en ganska bra poängskörd.

Deportivo-Athletic
Atheltic-Numancia
Racing-Athletic
Athletic-Sporting
Betis-Athletic

Två hemammatcher som bara måste vara sex poäng. Racing borta brukar i kunna klara bra. Betis och Deportivo är de hårda nöterna att knäcka.

På Riazor har Athletic endast 7 segrar på 38 försök och hemmalaget har segrat i hela 20 matcher. Athletic har dock 2 segrar på de tre senaste säsongerna så killarna som ställer upp idag har något mer positiva känslor än den inbitne statistikern.

För två år sedan tog lejonen en viktig seger mot Deportivo. Javí Martinez var brilliant och gjorde båda målen i 2-0 segern på Riazor. Det var vändpunkten på säsongen 06/07!

I veckan var det fokus på mittbackarna och Amorebieta byter av Ustariz i truppen. Den förstnämde är åter efter 4 vecors uppehåll och den sistnämnde blir nog borta lika länge. Det är en skör pjäs Ustariz. Den, i mina ögon, glänsande mittbacken har endast spelat 53 ligamatcher på de sensaste fyra säsongerna. Skadorna har avlöst varandra. Synd på en sådan talangfull spelare. Behöver jag skriva att han är en egen produkt som spelat i Athletic sedan 14 års åldern..

En annan mittback som imponerade på mig i söndags var debutanten Etxeita. Han spelade en dryg halvlek och visade framförallt upp ett bra huvudspel.

En annan egen produkt som dominerar just nu är Llorente. I veckan gjorde han debut i landslaget och han var en hårsmån att sätta sitt första mål i Spanien landslag. Kul för "den nya sparrisen" som verkligen jobat stenhårt för att lyckas. Caparrós har lyft den unga anfallaren från bra till magnifik!

Caparrós som byggde det unga Sevilla innan han passerade just Deportivo på vägen till Bilbao har visat upp bra känsla och mycket mod i laguttagningarna. Han vågar satsa på unga spelare oavsett mottstånd. I söndags var det nog fler än jag som var lite undrande när spelare som Yeste, Gabilondo och Etxeberría lämnades på bänken till fördel för blan annat Garmendia och Susaeta. UNgdomarna tar dock verkligen sitt ansvar och kliver fram ju större uppgift som väntar. Bara att se Garmendia ta straffen på Bernabeu förra säsongen var häftigt. Även om han missade den.

Caparrós har tagit ut följande trupp till dagens match:

Iraizoz, Armando.
Amorebieta, Iraola, Aitor Ocio, Casas, Etxeita, Balenziaga.
David López, Garmendia, Gabilondo, Susaeta, Orbaiz, Gurpegi, Javi Martínez.
Del Olmo, Llorente, Etxeberria, Ion Vélez.

Avstängda: -
Skadade: Murillo, Ustaritz, Yeste.
Utanför truppen: Lafuente, Koikili, Muñoz, Iturraspe, Iñigo.

Yeste skadade sig på fredagens träning. Någon form av muskelskada. 

Med den här truppen skulle jag ställa upp laget så här:

---------------Iraizoz-----------------------
Iraola-Ocio-Amorebieta-Balenziaga
------------Orbaiz-Javí--------------------
David L - Garmendia - Etxeberria
-------------Llorente---------------------

4-2-3-1 alltså. Med Etxeberría från start. Han har varit riktigt bra i de senaste matcherna. Med Susaeta har vi en bra ofensiv joker om vi behöver ändra matchbilden i matchen och med Gabilondo har vi en bra defensiv mittfältsspelare att sätta in för att säkra upp.

Jag skrev inför säsongen att årets äveraskning skulle heta David López. Han har verklgien lyft sitt spel och är idag en av de mest säkra startspelarna.

Det skall bli intresant att se om även Deportivo siktar in alla sina anfall på Balenziagas
kant... innan förlusten mot Atlético senast hade laget fyra raka segrar i ligan och cupen. Det är inget dåligt lag vi möter idag.

Matchen sänds direkt i TV4Sport och startar 21:00

Mitt tips: 0-2

Aupa los lejones!