Athletic reste till Mallorca med en tung period bakom sig. Fem raka förluster mot topplagen säter sina spår. Det kan inte bara vara vi supportrar som börjar tvivla när laget dalar i tabellen.

Caparrós valde att spela Gabilondo istället för Yeste på mittfältet. Annars startade de rödvita som väntat.

Med stukat självförtroende och på näst sista plats i ligan ställde sig då elva ganska tama lejon på San Moix klockan fem för att plocka hem poäng till Bilbao. Om de försökte fånga ett par sista positiva tankar innan avspark så ingick troligen inte Clébers 1-0 mål i den 11 minuten.

Ett tidigt underläge var nog inget som låg på önskelistan.

Efter en hörna har Llorente en bra chans att kvittera. I 37e minuten ger ytterligare en hörna Llorente chansen att kvittera men bollen rensas bort på mållinjen.

Athletic kom dock tillbaka och Iraola lyckas kvittera på straff i den 43e minuten efter det att en försvarare plockat ner bollen med handen.

1-1 i halvtid

I halvtid byter Caparrós ut Etxeberria och sätter in Yeste.

I andra halvlek säter dock Mallorca både 2-1 och 3-1. Uppförsbacken är nu av det brantare slaget. Efter 2-1 målet byter Ion Vélez av Gabilondo och i den 77e minuten sätter Athletic in Susaeta istället för David López.

Det var två snygga mål av Arango. 2-1 efter ett bra förarbete av Aduriz. En klockren avslutning i bortre gaveln. 3-1 var lite av ett flippermål men även här en snygg avslutning av Arango.

I den 78e minuten greppar lejonen halmstrået. Ion Vélez smeker in reduceringen lågt vid målvaktens vänstra stolpe. En snygg genomskärare av Yeste.

I den 91a minuten lyckas till sist Athletic kvittera genom Llorente efter ett inlägg från Susaeta. Typiskt sista minuten mål. Inlägg på chans och en målvakt som inte kan hålla sig kvar på linjen utan måste ut och försöka vara hjälte och boxa bort bollen. Sköööönt!

En fantastiskt viktig poäng för Athletic. Att den sedan kommer efter en mycket sen kvittering gör att den psykologiska effekten inte kan underskattas. Nu väntar cupreturen i Huelva på onsdag och därefter en troligen TV-sänd match 19.00 nästa söndag på San Mamés. Vilka vi möter? Osasuna... läskigt viktig match.

Laget
1 Iraizoz 
15 Iraola 
4 Ustaritz 
20 Aitor Ocio 
42 Balenziaga 
7 David López 77' 
16 Orbaiz  
24 J.Martínez 
11 Gabilondo 59' 
17 Etxeberria 46' 
9 F.Llorente 
10 Yeste 46' 
21 Ion Vélez 59' 
14 Susaeta 77' 

Målen
1-0 Cleber Santana 11'
1-1 Iraola 43' straff
2-1 Arango 58'
3-1 Arango 75'
3-2 Ion Vélez 79'
3-3 F.Llorente 91'