Den stora frågan i veckan har varit hur laget skall formera mittlåset. Amorebieta är som bekant skadad och i veckan blev det lite av en kris när den naturliga ersättaren Ustaritz Aldekoaotalora Astarloa av träningen. Det har därför spekulerats i vem som skall spela jämte Aitor Ocio. Casas har varit med i snacket.

Nu är som tur är Ustariz med i truppen och laget lär formeras så här:

Iraizoz
Iraola - Aitor Ocio - Ustaritz - Balenziaga
David López - Orbaiz - Javi Martínez - Gabilondo
Etxeberria - Llorente 

I veckan har även Caparrós, för första gången sedan han anlände till klubben, ifrågasatts. De fem raka förlusterna har fått journalister att ropa på tränarbyte. Jag är helt säker på att han blir kvar. Athletic har lärt sig vad tränarbyten kan åstakomma. Hoppas jag...

Caparrós har tagit ut följande trupp:

Iraizoz, Armando.
Ustaritz, Iraola, Aitor Ocio, Casas, Balenziaga.
Orbaiz, David López, Yeste, Gabilondo, Susaeta, Gurpegi, Javi Martínez, Iturraspe.
Llorente, Etxeberria, Ion Vélez.

Avstängda: -
Skadade: Murillo, Amorebieta.
Utanför truppen: Lafuente, Koikili, Muñoz, Garmendia, Del Olmo, Iñigo. 

Det är med stukat självförtroende som Athletic kliver in på den gräsliga stadion i Palma. Den cirka 10-åriga Ono Estadi eller i folkmun, San Moix, bjuder inte på någon vidare inramning. Löparbanor gör att publiken sitter långt ifrån planen. Den korta historien som La Liga lag gör även att stämningen är rätt dålig. 

Hellre en dålig arena och ett bra lag än tvärtom tänker nu de flesta. Nu tror jag dock att Athletics tabellplacering är högst tillfällig. Vi har ett riktigt bra lag den här säsongen. Hemmaförlusten mot Getafe var dock högst onödig och de 5 raka förlusterna borde med lite normal utdelning varit betydligt färre.

Mot Villareal dominerade vi stort i första halvlek. Mot Real Madrid borde vi plockat en pinne med lite tur. Matchen mot Barcelona var jämn. Det är endast mot Sevilla vi varit utan poäng häng.

Vi saknar en killer i boxen. Det smärtar varje dag jag ser J-Lo måla i Villareal. Något som skulle smärta lika mycket är om Aritz hänger en idag på San Moix. Spelaren som i sista stund ratades av ledningen inför denna säsong. Desto roligare om Vélez avgör för lejonen idag..

De rödvita har inte råd med en förlust idag. Men med det spel laget visat upp mot topplagen känner jag mig konfident att vi plockar tre viktiga poäng på San Moix.

Lagen har mötts 22 gånger i Palma och det är övervikt för hemmalaget. 9 segrar mot Athletics 6. De 10 senaste matcherna på Mallorca:

1998-99 6-1 1 
1999-00 2-1 1 
2000-01 1-0 1 
2001-02 3-0 1 
2002-03 1-1 X 
2003-04 1-3 2 
2004-05 4-3 1 
2005-06 0-1 2 
2006-07 1-3 2 
2007-08 0-0 X

Jag hade en känsla av att vi brukar ha det lätt i Palma. Den stämde när man kollade de senaste matcherna. Bara en förlust på de 6 senaste matcherna.

Jag tror inte att vi förlorar idag heller. Mallorca har inte visat upp storform den senaste tiden. Endast en seger på de fem senaste matcherna och de är nästan lika pressade som vi.

Matchen startar 17:00 idag. PPV

Mitt tips: 1-4

Aupa!