9 raka förluster mot real Madrid
3 raka förluster i ligan för Athletic
0 gjorda mål på de senaste 3 fölusterna
1 seger så här långt på säsongen för Athletic

Absolut inget talar för vinst i kvällens möte i Madrid.

Caparrós har skickat förljande tupp till huvudstaden:

Iraizoz, Armando.
Amorebieta, Iraola, Aitor Ocio, Casas, Balenziaga.
David López, Garmendia, Yeste, Gabilondo, Susaeta, Orbaiz, Gurpegi, Muñoz.
Llorente, Etxeberria, Ion Vélez.

Avstängda: --
Skadade: Murillo, Ustaritz, Javi Martínez.
Utanför truppen: Lafuente, Koikili, Del Olmo, Iñigo.

Isma López har tränat med truppen hela veckan men i slutändan valde Caparrós att ställa honom utanför truppen.

Normalt skulle jag ha saknat Javí Martinez men han har varit helt under isen den senaste månaden och är långt ifrån den kugge han var under den senaste säsongen. Han var absolut utan tvekan lagets viktigaste spelare förra säsongen. Nu är han inne i en klar svacka.

En annan spelare som var viktig förra säsongen var Llorente. Fernando Llorente alltså. Han ligger också med snorkel några decimeter under ytan och vägrar komma upp. Han spelar tyvärr helt utan självförtroende och han skulle varit bänkad bara vi haft en annan forward. Nu har vi ju inte det eftersom vi valde bort Joseba Llorente. Synd..

På bänken har däremot Etxeberria suttit som klistrad allt sedan han förlängde kontraktet för en knapp månad sedan. Jag tror vi får se honom på plan från start idag faktist. Mot real måste vi ha spelare som kan hålla i bollen långt upp i banan. Där är Etxeberria överlägsen i truppen. 

Det som dock talar emot att Etxeberria startar som ensam forward är att Yeste är nyckeln till allt framåt just nu. Det är i princip endast på fasta situtioner som vi skapar något. De gånger vi lyckades sno poäng borta förra säsongen var Llorentes huvud med på något sätt i de flesta situationerna.

Förra säsongen hade vi även ligans starkaste försvar om man räknar bort Barcelona och Real. Det har vi inte idag. Snarare tvärtom. Ocio och Amorebieta ser ganska osäkra ut och jag skyller det på två saker. Främst på Javí Martinez dåliga form men även på att vänsterbacksplatsen fortfarande är ett stort hål i försvarslinjen. Nu var i och för sig Balenziaga ok i matchen mot Barcelona senast men vi har verkligen bjudit på mycket från den kanten i år.

Caparrós lär starta med en 4-5-1 uppställning som ser ut så här:
Gorka
Iraola-Ocio-Amorebieta-Balenziaga
López-Orbaiz-Yeste-Susaeta-Gabilondo
Llorente

Om jag får välja så spelar Etxeberria istället för Susaeta eller egentligen helst för ständigt iskalla Gabilondo. Har vi riktig otur så ställer Caparrós upp defensivt och väljer säkerhetsrisken Gurpegi istället för Susaeta. Gurpegi gjorde sin comeback senast vi spelade på Santiago Barnabeu och vi minns nog de flesta hur bra det gick...

Mitt tips: 4-0 till Real

Matchen sänds på TV4Sport med start klockan 21:00

Aupa Athletic!