Med ett berg likt Mount Everst har vi efter första toppförsöket återvänt till baslägret. Den första i raden av fyra omöjliga uppgifter visade sig just så svår att lösa som vi befarade.

Athletic ställde upp med en 4-5-1 uppställning där Yeste hade en fri roll. De rödvita började också ganska bra och Yeste var ivrig att få bollkontakt. Tyvärr lämnade det Llorente alldeles för ensam på topp och arbetet från Yeste var därför utan nytta.

Efter 15 minuter började Sevilla ta tag i taktpinnen. De var rätt sega i benen efter torsdagen UEFA-cup match. Tempot var därför inte lika högt från början. 

Athletics Akilles bjöd sedan på matchens första mål. Från den berömda vänsterbacksplatsen spelades Sevilla fram till ett 2 mot 0 läge där Kanoté stötte bollen förbi en chanslös Gorka i målet.

Målet var inte helt orättvist men såklart helt onödigt. Jag kan inte se varför vi behöver bjuda motståndarna på lätta mål hela tiden!? 

I slutet av halvleken ökade Sevilla på till 2-0. Även det efter ett högeranfall där Akilles var för sen i att täcka av ytan.

Susaeta ersatte Gabilondo i paus. Jag vet inte varför han startade. Gabilondo var lika seg som han alltid är. Han tar få offensiva löpningar och är helt ovass i sina avslut. Märkligt nog hamnar han ganska ofta i avslutssituationer. Synd.

Då gillar jag David López mer. Han arbetar över stora ytor och vågar utmana och spela kreativt.

Athletic håller boll men skapar i princip ingenting och Sevilla gör några halvhjärtade omställningar som borde resulterat i både 3 och 4-0

Efter runt 70 minuter skadas Javí Martinez och jag sniffar korsbandsskada. Hoppas att jag har fel.

Sevillas mål kommer till slut. Matchen slutar 4-0 och Athletic laddar om i baslägret inför nästa toppbestigning. Barcelona skall besegras hemma på Katedralen i nästa omgång.

Även om vi förlorade klart så ser laget inte så dåligt ut som de gjorde säsongerna 05/06 och 06/07. Vi är helt klart bättre än då och kan vi bara hitta tillbaks till ett stabilt försvarsspel så bör vi kunna se säsongen an med visst lugn.

Det är nu två veckor fram till nästa match och jag hoppas att Caparrós tränar lite på försvarsspelet innan Katalanerna kommer på besök.

Laget:
Gorka
Iraola-Ocio-Amorebieta-Balenziaga
López-Orbaiz-Yeste-Javí-Gabilondo
Llorente

IN: 46e Susaeta för Gabilondo - 53e Ion Vélez för Llorente - 60e Garmendia för Javí
Varningar ATH: Ocio, Orbaiz, Yeste och David López

Målen:
1-0 (27') Kanouté 
2-0 (40') Renato 
3-0 (75') Adriano 
4-0 (80') Chevantón

Källa: TV4 Sport