Inför dagens match på Sanchez Pizjuan har Caparrós tagit ut följande trupp:

- Iraizoz, Lafuente;
- Ustaritz, Amorebieta, Aitor Ocio, Iraola, Balenziaga;
- David López, Iñaki Muñoz, Javi Martínez, Orbaiz,
Gurpegi, Garmendia, Yeste, Gabilondo, Susaeta;
- Llorente y Ion Vélez.

Skadade: Etxeberria och Murillo
Utanför: Koi och Del Olmo

Förra omgången åkte vi på en riktigt orättvis förlust. I matchen mot Getafe spelade lejonen en snabb och elegant fotboll. I princip spel mot ett mål och ändå förlust med 0-1.

Vi var nog många som saknade Joseba Llorente i den matchen. J-Lo som avgjorde i lördags kväll när Villarreal vann mot Betis med 2-1. Det är en gåta varför vi inte fick in honom i laget. Bortsett från det måste jag dock imponeras av klubbens arbete just nu.

Athletic har förhandlat om kontrakten med framtidsspelarna Amorebieta och Javí Martinez. Nyförvärven är unga och talangfulla och Caparrós visar verkligen att han vågar ge unga spelare chansen på den högsta nivån. Susaeta har redan tagit den och har spelat 4 av 5 matcher från start denna säsong

I veckan har mycket fokuserat på Etxeberria som förlängde sitt kontrakt med en säsong. Han spelar nu sin femtonde säsong för klubben utan att ta betalt. Stort! Kontraktet löper ut våren 2010. Det är inte många spelare på toppnivå som spelat 15 år för samma klubb. Paolo Maldini i Milan har dock 25 raka säsonger i Milan sedan debuten 1984... 39 år gammal är han nu Maldini så det bör ju inte bli så många fler.. 

Nu inleds en period med tuffa matcher. Vi möter Sevilla, Barcelona, Real Madrid och Villarreal i de komande fyra matcherna. 4 av 5 lag i toppen av tabellen. Räkna med TV-sändningar de kommande veckorna. Räkna dock inte med att det kommer att regna in poäng i Bilbao.

Det är inte annat att man känner en oerhörd stoltehet över Athletic just nu. De arbetar envist och metodiskt med sitt lokala fokus. De knyter upp talanger i tidig ålder och formar dem i ungdomsåren vid sin träningsanläggning Lezama. Med den tryghet på tränarsidan vi nu har genom Caparrós så ser jag en mycket ljus framtid!

Caparrós var ju även en av männen bakom Sevillas utveckling av unga spelare och den tränare som till mångt och myket formade det framgångsrika Sevilla vi ser idag. Han var tränare under 2000-2005 i Sevilla, staden där han för övrigt är född. Räkna med att det är en speciell match idag för Athletics tränare.

Sevilla har inlett säsongen riktigt bra och har 11 poäng i La Liga efter de fem inledande omgångarna. Senast spelade de 0-0 i Sevilla derbyt mot Real Betis. Nu i veckan kvalificerade de sig dessutom för gruppspelet i UEFA-cupen. Två gånger 2-0 mot Salzburg.

Historien talar inte riktigt till Athletics fördel. Sevilla har fem raka vinster hemma mot Athletic med den förkrossande målskillnaden 14-3. Faktum är att Athletic inte besegrat Sevilla på bortaplan sedan säsongen 1993/94 och det har endast skett i 9 av 64 möten i Sevilla.

Räkna med att vi får se ett något mer defensivt Athletic idag vid matchstart. Jag har fortfarande inte riktigt förstått varför Javí Martinez inte spelade från start mot Getafe. Skada!? Jag vet inte. Han hoppade dock in i andra halvlek.

Jag tror att Caparrós mönstrar följande 11 spelare klockan 17:00

Iraizoz
Iraola-Ocio-Amorebieta-Balenziaga
Susaeta-Orbaiz-Javí Martinez-David López
Llorente-Yeste

Jag skulle inte bli förvånad om Caparrós väljer att spela Yeste på topp idag. Det blir något mer av 4-5-1 då vilket känns vettigt borta mot Sevilla. Vi kommer dessutom att ha toppkvalitet på alla fasta situationer vilket kan innebära en poöng med lite tur.

Gabilondo startade senast mot Getafe men jag tycker att vi behöver Susaetas snabbhet vid omställningarna idag.

Backlinjen är det inget överaskande med. Observera att Iraola återigen är med i Spaniens trupp inför matcherna i VM-kvalet om en dryg vecka.

Matchstart: 17:00
TV4Sport

Hur går det!? 3-0 till Sevilla. Vår chans är att Sevilla är lite slitet efter UEFA-cupen i veckan och med 2-0 i ryggen inför matchen i torsdags så tror jag inte att de tog ut sig. Dessutom gjorde de ganska tidigt 1-0 i Salzburg.

Aupa los lejones!